Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Wysoka temperatura w garażu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mikeB, post: 257010, member: 6256"] Cześć, Mam taki nietypowy problem i szukam rozwiązania/pomocy. Planuje zakup TMY. Będę parkował w garażu podziemnym wspólnotowym. Niestety w tej części garażu gdzie jest moje miejsce znajdują się agregaty od klimatyzacji (własność lokali usługowych typu Żabka itp) które nagrzewają pomieszczenie do 33 stopni. Zamontowałem tam termometr, który prowadzi zapisy 24h/7 i wychodzi tam średnio dobowo 32-33 stopnie na moim miejscu postojowym i w okolicy. Niestety agregaty są tam postawione legalnie. I teraz tak, o ile samej legalności umiejscowienia tych agregatów nie da się kwestionować to zastanawia mnie czy stałą temperatura 32-33 i wiejące z agregatów gorące powietrze na samochody jest dozwolone. Są momenty, że temperatura dochodzi do 36 stopni. Póki miałem samochód spalinowy to było mi to obojętne ale teraz w przypadku planu zakupu TMY obawiam się o nadmierną degradację baterii w takiej temperaturze na stałe. Czy macie pomysł, koncepcję co można zrobić? Czy rzeczywiście może nastąpić szybsza degradacja? Póki co to mnie powstrzymuje z samym zakupem bo chciałbym jakoś rozwiązać ten problem lub spróbować obniżyć temperaturę zanim wydam kupę pieniędzy. Niestety agregatów klimatyzacji nie da się przenieść na dach budynku. Nie ma też innego miejsca w garażu na ich zamontowanie. To jest taki pechowy zakątek w tym garażu, że z trzech stron są ściany gdzie w dwóch miejscach znajduje się w sumie 9 agregatów i to powietrze nie ma gdzie uciekać bo jest tylko jedno ujście na resztę garażu. Ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Wysoka temperatura w garażu