Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wysokie? zużycie.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 30630, member: 89"] W takim razie one mają chyba 71kWh użytecznej (tak wychodzi u mnie). [USER=319]@Norbert[/USER], to dla Ciebie specjalnie liczę, bo nie wiem co jest źle z Twoim autem :p Mamy następujący rachunek: [TABLE] [TR] [TD]where[/TD] [TD]charge [%][/TD] [TD]charge [kWh][/TD] [/TR] [TR] [TD]start[/TD] [TD][RIGHT]100%[/RIGHT][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]kawka KFC[/TD] [TD][RIGHT]19%[/RIGHT][/TD] [TD][RIGHT]15,39[/RIGHT][/TD] [/TR] [TR] [TD]ładowanie u celu[/TD] [TD][RIGHT]20%[/RIGHT][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]obiad KFC[/TD] [TD][RIGHT]48%[/RIGHT][/TD] [TD][RIGHT]39,21[/RIGHT][/TD] [/TR] [TR] [TD]dojazd[/TD] [TD][RIGHT]-4%[/RIGHT][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]suma[/TD] [TD][RIGHT]183%[/RIGHT][/TD] [TD][RIGHT]129,93[/RIGHT][/TD] [/TR] [/TABLE] Tesla zaraportowała: 23kWh * 5,4 = 120,52kWh (albo 122kWh) zużytej na całą podróż. Z obliczeń wychodzi: 129,93kWh , co daje różnicę na poziomie 8%... Jeśli weźmiemy też pod uwagę rozjazdy na ładowarkach (licząc % vs kWh wychodzi bateria o pojemności 81kWh) to ta różnica daje dodatkowe 14%, więc w sumie coś około 22%. Przy czym te rozjazdy na ładowarce prawdopodobnie mocno wynikają z tego, że oprócz ładowania, grzana była też bateria. Pierwsze ładowanie to różnica 1,71kWh, a drugie 4,65kWh - spokojnie tyje wciąga podgrzewanie baterii. Ja bym tego nie liczył do zużycia w trasie, bo jak się zmieścisz w jednej baterii, to tego nie będzie... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wysokie? zużycie.