Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wysokie? zużycie.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 32345, member: 89"] Stąd, że nazywa się to "trip", a nie "stay" :p Tesla obecnie nie pokazuje zużycia ogólnego. Czy to błąd - moim zdaniem nie, bo widać to po spadku baterii. Można to trochę porównać do telefonu - czy tam widać zużycie na poszczególne elementy - może i da się to sprawdzić ale jest głęboko zakopane albo trzeba instalować zewnętrzne aplikacje. Czy przydałoby się takie zużycie - moim zdaniem tak i powinni dodać takie dane, zwłaszcza w rozbiciu na poszczególne elementy. Czy to kiedyś zostanie dodane? Pewnie tak, tylko nie wiadomo kiedy. Skoro dodali widok z ładowniami, to chyba zmierzają w kierunku pokazywania większej ilości statystyk. Ja mam to już obecnie w TezLab - opisane jako "idle" (osobiście ich kiedyś o to poprosiłem i dodali :) ). W każdym razie zgadzam się z tym co pisze Norbert - niestety większość ludzi zaraz by na ten temat płakała, a sami tego wartownika włączają - nie myślą tylko o kosztach... Moim zdaniem niepotrzebnie dodali tego wartownika, ale już za późno i nie da się tego odkręcić... W przyszłości na bank dodadzą do tego oddzielny [URL='https://pl.wikipedia.org/wiki/Specjalizowany_uk%C5%82ad_scalony']ASIC[/URL] i to powinno usunąć problem wysokiego zużycia energii przez wartownika. Możliwe, że nawet już nowe akumulatory Li-ion 16V to rozwiązują, ale nie wiem. Na bank da się to zrobić tak, żeby zużywało 10-50W zamiast 250W. Tylko czy to jest teraz kluczowe dla firmy - no nie - więc dobrze, że się tym nie zajmują... Bo większość śmierdzieli nie potrafi sama wyłączyć silnika w trybie "P", tylko trzeba oddzielnie nacisnąć jakiś przycisk "stop" :p Tutaj naprawdę nie jest to łatwe, bo jak mam imprezę w domu jakąś z dzieciakami, to one potrafią siedzieć w aucie 4 godziny i grać w gry :p No i w takim przypadku co powinno pokazywać auto? Chodzi ogrzewanie (bo jest zima), pozapalane światła, chodzi cały komputer i wszystko... Jako co to pokazać, jak auto cały czas na P i nie nastąpiła nawet jazda. To jest naprawdę skomplikowany temat do ugryzienia, bo jak pokażesz, to znajdzie się tysiąc bencwałów, co z tego zrobi aferę i podłapią jakieś pseudo dziennikażyny jak ten typ z Interii, a nie da się każdego naprostować... Można spróbować sobie odpowiedzieć na pytanie: Czy takie pokazywanie danych pomogłoby, czy przeszkodziło rozwojowi elektromobilności i przechodzeniu na odnawialne źródła energii? Odpowiedź pewnie brzmi przeszkodziło i dlatego nie pokazują :p I pewnie dlatego też tradycyjni producenci ICE pokazują takie rzeczy, bo im się opłaca, żeby klient wrócił do ICE... Jeśli nadrzędnym celem firmy jest przejście świata na odnawialne źródła energii, a zużycie na postoju jest czymś co można zoptymalizować w przyszłości, to ja osobiście na miejscu osób decyzyjnych w Tesla podjąłbym decyzję o niepokazywaniu takich danych. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Wysokie? zużycie.