Wyższe ceny w PolEnergia

sigg

Posiadacz elektryka
Polenergia wytwarza energię z farm wiatrowych i fotowoltaiki więc w okresach nadprodukcji OZE stosuje obniżone stawki. Nie porównywałbym tego do Black Friday. Wg mnie bardzo uczciwe podejście, często korzystam w okolicach Poznania - fajna lokalizacja, blisko restauracja.
Dlatego ma obniżone ceny w konkretne godziny - to jest ok.

Ja odnoszę się do "stałych" cen, które są podnoszone, ale dlatego, że oficjalnie wynikają z promocji, to jest to komunikowane klientom jako obniżka (mimo, że będą płacić więcej).

daniel

Señor Meme Officer
Bo nie wpływają na cenę zakupu energii przez Polenergia.
W dużej mierze przyznam Ci rację, ale większość osób, które jeździ elektrykiem ma jako alternatywę ładowanie w domu i do niej porównuje ceny na publicznych stacjach.

Ev3

Pionier e-mobilności
W dużej mierze przyznam Ci rację, ale większość osób, które jeździ elektrykiem ma jako alternatywę ładowanie w domu i do niej porównuje ceny na publicznych stacjach.
Tak rozumując, to większość z tej większości ma też zainstalowaną pv, a większość z nich w netmeteringu. więc im cena nie wzrośnie.

Ja tam jestem ze starej szkoły, więc cena usługi/produktu, jak dla mnie powinna być związana z kosztem jego pozyskania i obsługi, a nie jakimś durnym marketingiem i zagrywkami PR.

tarmac

Zadomawiam się
Promocja OZE zostanie przedłużona co najmniej do końca sierpnia 2024:
Użytkownicy pojazdów elektrycznych odczują zmiany już od 1 czerwca. Osoby zarejestrowane w aplikacji mobilnej Polenergii zapłacą za ładowanie na stacjach:
🔌 AC - 1,60 zł/kWh zamiast ❌ 1,97 zł/kWh,
🔌 DC - 2,19 zł/kWh zamiast ❌ 2,45 zł/kWh i 2,69 zł/kWh.

Co najmniej do końca sierpnia 2024 roku przedłużona zostanie także promocja „Godziny i weekendy z OZE.” Tańsze ceny ładowania będą obowiązywać od PONIEDZIAŁKU do PIĄTKU, w godz. 🕚 11:00-15:00 i wyniosą na stacjach:
🔌 DC - 1,39 zł/kWh,
🔌 AC - 1,60 zł/kWh.

Poza wyznaczonymi godzinami będzie obowiązywał obniżony 📉 cennik standardowy. W WEEKENDY obie oferty będą identyczne i wyniosą:
🔌 AC | DC - 1,39 zł/kWh.
Źródło: https://www.linkedin.com/posts/pole...Mw?utm_source=share&utm_medium=member_desktop