Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Y czy 3 ? rozkminy skodziarza :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Jaceq, post: 101201, member: 1236"] Mając coś takiego na ścianie grzech nie skorzystać. Jak pisaliśmy wcześniej, w zależności od preferencji bierz evse (np. Klasycznego Zencara) lub Teslowy Wall Connector. Pierwsza opcja Cię wyniesie około 1800 zł wraz z kompletem przejściówek i wieszakiem. Masz od razu gotowy zestaw do wpięcia w Twoje gniazdo. Jedyne co masz do zrobienia to przymocować uchwyt na ścianie na 4 kołkach. W razie potrzeby możesz zdjąć evse z uchwytu i wrzucić do auta żeby się gdzieś po drodze podładować jeśli ktoś ma siłę. Zestaw przejściówek wówczas się przyda żeby się móc wpiąć w dużą /małą siłę lub zwykle gniazdko. Druga opcja to zdaje się 2300 zł za Wall Connector (do sprawdzenia czy cena aktualna). Tutaj musisz dodatkowo założyć wtyczkę 32A ( tak jak pisał [USER=6]@Bronek[/USER], 5 kabelków do wpięcia - dasz radę..). Rozwiązanie bardziej stacjonarne choć też da się zdjąć ze ściany i wrzucić do auta. Teslowy Wallbox fajniej wygląda, ma możliwość zdalnego zarządzania z telefonu oraz jest [B]marki Tesla [/B]😀 Oba rozwiązania sprawdzą się do codziennego ładowania i wykorzystają maksymalnie możliwości auta i przyłącza. Ja mam w garażu na ścianie zencara bo już go miałem zanim zamówiłem auto. Gdybym nic nie miał pewnie bym brał Wall Connector. Jeszcze jedna rzecz - Wall Connector ma na wtyczce guzik, który otwiera klapkę ładowania. Wbrew pozorom fajna rzecz. Jesli auto jest zamknięte to musisz je otworzyć i otworzyć klapkę z ekranu auta lub z telefonu/zegarka. Guziczek otworzy je zawsze. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Y czy 3 ? rozkminy skodziarza :)