Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Y czy 3 ? rozkminy skodziarza :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzyCh, post: 101351, member: 2081"] Szkoda, że wcześniej nie zauważyłem tego wątku. Wybrałeś bardzo dobrze. W kwestii dotacji, nie wszystko stracone - skoro przy wyborze samochodu brałeś pod uwagę posiadane walizki, to rozważ zwiększenie rodziny do modelu 2+3. Masz wtedy KDR i 27 kPLN dotacji bez limitu. Nie wiem czy są ograniczenia czasowe do kiedy można wnioskować o dotację po zakupie, ale jeśli np. do roku do jeszcze zdążysz. Zdążycie. Ja zakup Tesli z dotacją na KDR przewidziałem wcześniej, bo w 2000 roku i moja najmłodsza (3-cia) córka ma dziś 23 lata więc Y-greka wydzieramy sobie tylko z żoną nawzajem, a dotacja się procesuje w NFOŚIGW. Jednak muszę przyznać, że finansowo ta inwestycja się nie spina. Podobno odchowanie dziecka do studiów to ca. 100 k€, a tu ledwie 27 kPLN.. Co do kabelków to cegła oem spokojnie wystarczy tylko znajdź w domu gniazdko dobrej jakości. Albo kup za kilkadziesiąt PLN przejściówkę 3F->schucko 2F. Pierwsze tygodnie miałem tylko fabryczną cegłę (w 10h x 3kW naładujesz 30 kWh czyli jakieś 200 km po mieście). Myślałem nawet to zostawić do ładowania w domu, ale WC (za 2300, możesz wziąć przy odbiorze samochodu) jest mega wygodny. Jak na obrazku. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Y czy 3 ? rozkminy skodziarza :)