Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Z czego sie przesiadacie do swoich TM3?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="krist, post: 7698, member: 85"] dla mnie zupełnie inaczej, widocznie mamy różne oczekiwania. Jest torche nietypowo od roku, ale powoli sytuacja wraca do normy i coraz częsciej będę miał takei sytuacje: Wyjazd Przemyśl-Kraków, 500km w obie strony A4. Mam w pracy awarię i musze wyjechać dość późno, o 16 gość mówi że poczeka na mnie do 18, coś załatwię i od razu wracam. Miałem jechać teslą, nawet była naładowana, ale tak, żeby w 2h tam dojechać zużyję całą baterię, a i tak może być ciasno bo więcej jak 150 nie pojadę, bo zużycie. Potem minimum 35-40 minut na Orlenie 100kW albo godzina na greenwayu, i powrót 120km/h do domu, będe pewnie po 22. Albo wezmę diesla, dojadę spokojnie na 18, załatwiam temat, na 20.30 jestem w domu idę wyprowadzić psa. Z zeszłego Tygodnia, wyjazd pod Brno do Czech, to będzie z 560km w 1 stronę. Mam taką opcję, wyjechać teslą, jechać 120 do Katowic, tam się ładować, chyba że łatać orlenami 50kWpotem albo podjechać po drodze jeszcze do Olomouca, albo jechać do kontrahenta, załatwić sprawę i jechać dalej do Brna żeby się załadować, i albo powolutku do Katowic, albo znowu ten Olomouc zaliczać. Nie ma ludzkiej możliwości żeby wyjechać na przykład o 5 rano, pojechac do Brna, 2-3 godziny na załatwienie sprawy i wrócić do domu. Musiałbym bym zrobić z tego 2 dniowy wyjazd, na dwie osoby, kombinowac hotel i gdzie nas noc zastanie. A jadąc dieslem miałem już taki wyjazd ze 3 razy, i to żaden wyczyn. Więc to bardzo zależy kto i jak użytkuje samochód, jadąc z rodziną na wakacje ani trasa ani tempo nie mają aż takeigo znaczenia, ale jak masz ustaloną trasę i godziny, to naprawdę samochód nie powinien wprowadzac komplikacji w te plany [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Z czego sie przesiadacie do swoich TM3?