Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Zaczepiła mnie nieznajoma. Niestety nie ja bylem powodem tej zaczepki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="gim-kg, post: 182951, member: 117"] Napisałem, że 145k zł to przy założeniu utraty wartości na poziomie 40% czyli takiej jakie oferują najmniej tracące samochody na rynku. Gdzie? - FB, fora dedykowane Tesli: Kilka z brzegu z tego tygodnia: “Interesuje mnie Tesla 3/Y do 140k PLN, rocznik 2021 w górę, dystrybucja europejska. Mamy jakieś opcje?” “Szukam Tesla 3 lub Y tylko LR, rocznik od 2022 (musi być procesor Ryzen), tylko wersja Europejska z gwarancją na samochód oraz baterię. Nie uszkodzona, może być z drobnymi ryskami. Cena do 135/140tys.” “Cześć, szukam TM3 od 2020r. w wersji EU. Budżet 100-115k” “Kupię model Y LR/Perfo AWD, koniecznie z PL i faktura VAT. • BIały lub szary • Mile widziany jasny środek • Im wyższe wyposażenie tym lepiej • min. 2022, max. 40 000km Czy ktoś ma coś do zaoferowania?” Marudzą ci którzy nie mogą sprzedać. Nikt nie chwali się że sprzedał. To jak z naprawami aut. Rzadko kto chwali się że dobrze mu naprawiono auto, za to komentarzy i opisów o źle naprawionych jest mnóstwo. Problem jest z PR i ogólną nagonką na BEVy. Ludzie się po prostu boją. A to pożar, a to że bateria padnie po 5 latach… nikt z nich nie patrzy że bateria w HEV czy PHEV padnie szybciej. Myślisz że ktoś zainteresuje się że bateria do Mercedesa MHEV (czyli praktycznie każdego) kosztuje 11k zł? Ale HEVów na początku też ludzie się bali jak wprowadzała je Toyota. Gdzie??? Zobacz dla przykładu Peugeota 508, on w 2021 roku kosztował 250k zł. Teraz rozumiem, chodzi ci że roczny BEV stracił przez dopłaty na wartości dużo więcej niż roczny samochód o innym napędzie. Niestety, dopłaty to zło, mieszają na rynku. Zamiast tego powinna byc dofinansowana infrastruktura. Jeszcze odnośnie twojego stwierdzenia, że sprzedający nie zwraca uwagi na kondycję silnika….W życiu miałem kilkadziesiąt samochodów, prawie zawsze jak je wystawiałem to były najdroższe w swojej kategorii. Telefonów było mało, wiadomo, ale prawie zawsze kupował je pierwszy oglądający, a było widać po nich ile już się na oglądali wcześniej. Rynek jest zepsuty, niestety. Teraz kupić używane auto to naprawdę loteria, a dokładając do tego przerażenie ludzi w temacie zakupu używanego BEVa to już w ogóle tragedia. Widziałem twoje ogłoszenie odnośnie smarta i naprawdę nie dziwię się, że masz problemy ze sprzedażą, skoro nawet tutaj nie chcesz wstawić choć jednego zdjęcia. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Zaczepiła mnie nieznajoma. Niestety nie ja bylem powodem tej zaczepki