Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Zakup EV - historie auta - darmowe vs płatne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="tokwi, post: 180643, member: 79"] Kiedy producent odkupuje pojazd z rynku, to nie wnikając czy rozkręca go na części czy sprzedaje dalej tworzy dla siebie nową wartość - coś a'la zielony certyfikat. Po prostu zwiększa mu sie udział sprzedaży BEV/ICE i zmniejszają wskaźniki emisji CO2, poprawiają parametry ESG procesów produkcji... Dlatego ciekawy bardzo jestem jak będzie się rozwijał rynek wtórny BEV i jak bardzo będzie się różnił w stosunku do rynku wtórnego ICE. To dlatego, że elektryczna mobilność, która nas kręci to tylko jeden z obecnych megatrendów, na który nakładają się: - używać zamiast posiadać - szybki rozwój technologiii, w szczegółności autonomicznych pojazdów - koncentracja ludności w dużych miastach - popularyzacja modelu abonamentowego To nie jest tak dalekie, bo nawet dzisiaj - my wcześniej urodzone pokolenie - na wakacje na lotnisko jedziemy uberem, a jak wylądujemy to wypożyczamy samochód a nie kupujemy go tylko wynajmujemy. Obstawiam, że w perspektywie 10 lat będzie dominował długoterminowy najem i krótkoterminowe wypożyczalnie/współdzielenie elektryków. Rynek wtórny BEV i zakup samochodów na własność to będzie może ćwiartka (najwyżej połowa) całkowitej liczby wprowadzanych do eksploatacji pojazdów elektrycznych. I w ten sposób po problemie. Choć jestem zadowolony z obu posiadanych elektryków i nie musze ich sprzedawać, to dziś kupiłem pierwszy raz w życiu polisę AC abonamentową. Niby trochę droższa niż jednorazowa płatność, ale czuję że daje mi ona już teraz elastyczność co do przyszłych decyzji o [S]zakupie/[/S]najmie kolejnego elektryka. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Zakup EV - historie auta - darmowe vs płatne