Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Zakup Nio - z baterią czy abonament
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nnnnn, post: 121007, member: 494"] Zapewne wolniej będą budowane niż stacje ładowania, ale zakładając że Chinczycy na poważnie zaczna wchodzić do europy i pojawi się 5-7 stacji na głównych magistralach w Polsce, jedziemy z KRK do Gdańska w centralnej Polsce w połowie drogi zmieniamy baterię w 3 minuty i ogień dalej. Bateria normalnie się ładuje przez Type2 czy CCS. Swapy tylko na trasy, jak już płacę abonament za baterię to czemu mam nie skorzystać z "darmowych" kWh za które już zapłaciłem. Jasne, ale bateria którą NIO od kogoś demontuje ładuje i testuje(?). Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce w dłuższym czasie. Zapewne takie dane mają już w Chinach bo tam już kilka lat to działa. Ciekawe jaki jest dopuszczalny minimalny SOH aby mogli włożyć naładowaną baterię do kolejnego auta. Ja mając abonament pewnie nie dbałbym za bardzo o baterię i pewnie byłoby podłączone i ładowane ze słońca do maks żeby nie tracić. Co do cen to: 490-konne Nio ET5 z akumulatorem 75 kWh kosztuje od 299 tys. 900 zł. Samochód ma trzy lata podstawowej gwarancji z limitem 100 tys. km. w abonamencie ma być około 40k PLN taniej (~250k PLN), ale abonament za tą baterię to coś około 800-900PLN miesięcznie. Pytanie które się jeszcze nasuwa co ze sprzedażą auta i jeśli kolejny właściciel będzie wolał mieć baterię na własność. Sporo niewiadomych. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Zakup Nio - z baterią czy abonament