Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Zakup starej Tesli - czy warto?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="JareG, post: 41393, member: 416"] Jeśli nie masz swojego człowieka w USA, który mógłby 'dotknąć' interesujące Cię auto to ja bym się bał kupować - na zdjęciach niewiele zobaczysz. Poza tym, IMO trzeba się znać na konkretnej marce i modelu, tzn. gdzie szukać problemów, i ile kosztować może reanimacja.. W grę wchodzi także kwestia czasu. Ja kiedyś kupowałem Mercedesa GLK.. auto stało na placu (Dallas, czyli sucho) od października, kupiłem 24.12, a dotarło do mnie w połowie marca roku następnego. Czyli właściwie pół roku - ciekawe, jak takie stanie zniósłby samochód elektryczny, tzn. jego bateria.. Kwestia dostępności: ja kupiłem lekko pukniętego tego GLK, do wymiany i pomalowania tylny zderzak i to właściwie było wszystko. No i trafiła się bardzo ładna historia serwisowa. Gdy chciałem kupić drugiego takiego, szukałem ponad pół roku i nie znalazłem.. A, jeszcze jedno: dowiedz się o koszt frachtu, bo chyba ostatnimi czasy znacznie poszedł do góry.. [B]I na koniec, ważna sprawa[/B]: auta do kontenerów są ładowane widlakami.. i najczęściej nikt się tam nie cacka, a wszystkim się spieszy. Ja miałem farta, czyli dosłownie kilka rysek na plastykach pod spodem, i zerwana plastykowa osłona tylnego wahacza. Ale Tesla ma pod spodem baterię.. Technicznie to chyba nie jest problem, pozostaje kwestia czy robić do u Tesli, czy u jakiegoś speca. Jeśli u Tesli, to nie będzie tanio i/a jeśli wyjdzie, że auto miało zdarzenie w Stanach, to masz spore szanse że zablokują Ci ładowanie DC itd. Jeśli u speca, to nie możesz pojawić się w ASO, nie możesz ściagać i instalować aktualizacji etc. BTW: Szukaj wersji europejskich, i to tych niewalonych, ew. tylko kosmetyka do zrobienia. I pamiętaj, że tanie mięso jedzą psy.. chociaż to nie do końca jest prawda, bo moje nie jedzą - musiałem niedawno wędzone wykorzystać na siłę jako wkład i zrobić bigos, żeby nie wyrzucić.. 🤣 Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Zakup starej Tesli - czy warto?