Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Zakup Tesli z Niemiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 94542, member: 89"] Na stronie Tesli jest opis "uszkodzeń" ale tak jak pisałem powyżej - praktycznie zawsze jest taki sam i opisuje, że auto może mieć drobne rysy itp... Żeby zobaczyć ten opis, klikasz auto, i scrollujesz do sekcji "Condition": [ATTACH alt="1684136595577.png"]10800[/ATTACH] , tam klikasz "Further information" [ATTACH alt="1684136628481.png"]10801[/ATTACH] Przy aucie może tam też być informacja, że uczestniczyło w wypadku ale tak jak pisałem, naprawdę ciężko się czegokolwiek wtedy dowiedzieć... Uszkodzenia i rysy nie są objęte gwarancją na auto używane, bo kupujesz je w takim stanie jak jest. Przed wpłatą możesz poprosić o zdjęcia i obejrzeć je pod tym kontem. Jeśli coś jest źle z autem mechanicznie, to naprawią. Jeśli dynda jakiś plastik, to raczej też naprawią, ale jak będzie niewielka rysa na lakierze, podrapane felgi albo pogniecione siedzenia, to raczej nie naprawią. Pewnie możesz nie odbierać i zwrócą Ci wpłaconą kasę ale nie wiem - nie pytałem, bo auto było prawie idealne. Rozszerzony AP kosztuje 19 500 zł jeśli chcesz to dokupić, a tutaj dostajesz w cenie auta używanego, więc można powiedzieć, że kupujesz o "tyle taniej". Tak samo jak będziesz w przyszłości chciał wykupić pełne FSD, to jego cena będzie obniżona o tyle ile kosztuje rozszerzony AP, więc o te 19 500 zł na ten moment. W Tesli raczej tak. W urzędzie i ogólnie wszędzie w Niemczech jest dość słabo. Nie spodziewałem się, że aż tak słabo. Jak byłem parę miesięcy w Norwegii 10 lat temu, to tam dosłownie każdy mówił prawie idealnym angielskim, a tutaj 90% ludzi naprawdę ledwo. Dziwne. Pomaga Google translate i jakoś sobie poradziłem, a z tym przewodnikiem już zupełnie byłoby łatwo. Co to za pytanie? Przecież kupiłem używaną, bo to chyba tak ;) Kupują używane auto od Tesli dostajesz dodatkową gwarancję na rok lub 20 000 km ponad gwarancję podstawową, więc roczne auto, które kupiłem ja ma nadal 4 lata gwarancji (jak nowe). [ATTACH]10802[/ATTACH] Ps. Jakieś dziękuję może chociaż nawet jak nie skorzystasz, bo w sumie to pisałem to przez godzinę dla Ciebie :p [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Zakup Tesli z Niemiec