Zakup używanej Tesli 3, aplikacja, konto Tesla

lukas220

Zadomawiam się
Witam! Chciałem prosić o pomoc przy zakupie używanej Tesli 3 22' z rynku DE. W piątek kupuję samochód. Czy jest możliwość dopisania mojej osoby do aplikacji przez aktualnego właściciela, abym miał dostęp zdalny do samochodu? W jaki sposób dopisać swój samochód do konta, aby zapewnić sobie możliwość płacenia i użytkowania ładowarek Tesli? Z góry dziękuję za pomoc. Przeglądałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Niech moc będzie zawsze z Wami ;)

Koma

Zadomawiam się
w aplikacji tesla masz możliwość dodania pojazdu zakupionego od innego właściciela. Musisz przesłać dokumenty zakupu i kopię dowodu rejestracyjnego po zarejestrowaniu tesli z niemiec na polskie tablice i po ok. 3 dniach będziesz właścicielem w aplikacji tesla z dostępem do wszystkich funkcji.

lukas220

Zadomawiam się
Stary wlasciciel moze przekazać w swojej aplikacji auto nowemu, to jeszcze bardziej przyspiesza proces .wystarczy że zna jego mail Teslowski
Dziękuję za doradę. Czy zmiana właściciela to dodanie nowego kierowcy z poziomu aplikacji czy jest jakaś inna opcja "zmiana właściciela"?

Bronek

Pionier e-mobilności
Konto czyli klik na ikonkę
Dodaj/usuń produkty
Dodaj lub usuń "pojazd" nowy dodaje stary usuwa

Czyli ten comsprzedaje powinien przekazać go w apce Tobie Ty dodać i przeslac papiery też przez apke do Tesli

.

Kierowca to inna bajka

20230319_133321_copy_555x556.jpg
20230319_133553_copy_628x744.jpg
20230319_133910_copy_671x1181.jpg

Last edited:

lukas220

Zadomawiam się
Jeszcze raz dziękuję za informacje i pomoc. Przekazanie w aplikacji wystarczyło. W ciągu 5 minut zyskałem pełen dostęp do samochodu i aplikacji. Wysyłka dokumentów nie była potrzebna. Pozdrawiam