Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zakup używanej Tesli model 3 SR+ z 2019-2020 roku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtekj23, post: 81337, member: 1729"] Ja również w tej samej sprawie. Szukam jak najtańszej Tesli 3 dopuszczam również auta naprawiane blacharsko, jeśli sprzedający okaże zdjęcia uszkodzeń. Oczywiście jeśli będzie to miało odzwierciedlenie w cenie. Ale nurtują mnie inne pytania. Czy są wersje których należy unikać, albo czy mimo niskiego budżetu jednak warto dozbierać na młodszy rocznik itp. Przeglądając forum w kilku miejscach natknąłem się na stwierdzania że chińskie są lepiej wykonane niż USA. Czy warto ich szukać? Czy mają inne baterie. Na stronie używanych Tesli są podawane różne wartości zasięgu od 400 paru po prawie 500 od czego to zależy? Czy SR+ miała zmiany pojemności baterii czy to tylko soft? Czy warto zawracać sobie głowę autami sprowadzonymi z USA? Jakie za jakie przeciw. Zakładając że akceptuję rodzaj uszkodzeń i jakość naprawy konkretnego samochodu ( bo pewno wszystkie były sprowadzone jako uszkodzone) to na co zwracać w nich uwagę. Ile może kosztować zmiana złącza ładowania na CCS w Tesli z USA? Co najbardziej doskwiera wam jako użytkownikom w waszych autach. Dużo tych pytań ale ostrzegam mam więcej. Jeżdżę Ioniqiem 28kWh i moje auto ma tylko 2 wady z powodu których chcę je zmienić. 1-zasięg jest to w praktyce w Polsce auto do jeżdżenia wkoło komina wiec i tak został w domu drugi diesel. 2 ładowarka 1 fazowa. Mam przyłącze 12.5 kWh na trzech fazach z zabezpieczeniem przed licznikowym 25A wiec niczego więcej niż fabryczna ładowarka jednofazowa 12A i tak nie podłączę. Tesla plus jakiś zenkar 11 kW z jej możliwością zdalnego sterowania mocą ładowania byłby idealny. Trochę zaniepokoiłem się wpisem Danielm "49kwh dostępnej gdy była nowa, po 64tys miałem 8% degradacji więc po 80tys koło 10% może być możliwe" kurcze to jaki jest realny zasięg w przedziale 10-80% baterii jadąc ekspresówkami zgodznie z przepisami/. 49 -30% zostaje jakieś 34 kWh na ile kilometrów to starczy? Które modele powinny być ładowane do pełna? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zakup używanej Tesli model 3 SR+ z 2019-2020 roku