Zamówienie 2.12.2021

NuMeR7

Nowy na Forum
Cześć wszystkim

Chciałem się pożalić na zakup mojej tesli 3 LR, Zamówiłem auto z dostępnych aut na stronie w dniu 2.12.2021 została wystawiona faktura z nr VIN a auta do tej pory nie otrzymałem a jak się dowiedziałem to moje auto z nr VIN z faktury jeździ już od 15.12.2021 ... Nie wiem co mam jeszcze zrobić może coś poradzicie bo mija już prawie 4 miesiąc a ja nawet nie mam przybliżonej daty dostawy ! Komunikacja Zerowa na pytania nie dopowiadają, na moje maile też, po tym jak uzyskałem nr tel. do Pana z obsługi udzielili mi informacji że auta o tej konfiguracji nie ma i musze czekać na kolejną dostawę Maj-Czerwiec. Czy coś mogę zrobić skoro kupiłem auto z nr VIN a oni wydali je komuś innemu ?

pigs

Zadomawiam się
Ciekawe. Czy oplacileś fakturę w terminie? Ja swoją rejestrowałem 15.12.2021 a płaciłem z listopadzie, podaj końcówkę VIN, może ta sama ;)

pluto

Pionier e-mobilności
Same wystawienie faktury nie gwarantuje dostawy auta. Trzeba ją jeszcze opłacić w całości w ciągu 7 dni przed dostawą.
W opisanym przypadku był to koniec kwartału/roku i samochody musiały do końca okresu rozliczeniowego (kwartału) zostać wydane i pewnie w przypadku braku zapłaty zostało przekazane następnej osobie która szybko opłaciła i odebrała je.

NuMeR7

Nowy na Forum
Końcówka VIN: 98092, w moim przypadku to był leasing, Ale oni nigdy nie wystawili mi faktury za Auto, mam tylko fakturę za zamówienie z nr VIN, Ta pierwsza faktura, którą opłacasz 500zł. W banku mogą zapłacić jak im wyślą fakturę a tej do tej pory nie otrzymali ...

NuMeR7

Nowy na Forum
Fakturę od Banku zapłaciłem od razu tj 9.12.2021, wszystkie kroki też w terminie łącznie z wskazaniem płatności przez leasing (mLeasing).
Pan z Tesli powiedział że problemem jest kolor na ten moment nie ma Niebieskiej z LR. Chciałem zrezygnować z koloru podstawa to Long Range noo ale niestety się nie da ! Bo zmiana ceny. Na ten moment jestem 20k w plusie. Pytam się dla czego? nie da się ? Problem porozmawiać z Centralą o udzielenie pozwolenia na zmianę koloru auta ??

Last edited:

ELuk

Pionier e-mobilności
Generalnie dla Tesli liczy się kwota z faktury całościowej na koncie. Jak nie została opłacona to nie ma znaczenia ze masz fakturę rezerwacyjną, nawet z VIN.
Te 500 zł to tylko gwarancja rezerwacji auta w konkretnej konfiguracji z daną ceną w dostawie kiedyś w przyszłości.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja tez kupowałem auto z placu, na koniec kwartału (21q1), tyle ze od zamówienia do wpływu na konto Tesli upłynęły 2 dni. Nie było problemów.