Zamówiona…

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Dziękuję wszystkim za pomoc w podjęciu jedynej słusznej decyzji.
Teraz tylko czekam na decyzję kiedy będzie dostępna…

miała być biała LR a zamówiłem niebieską😉

Attachments

• C0846CB1-935C-41E0-B794-24059BEB76AD.jpeg
    C0846CB1-935C-41E0-B794-24059BEB76AD.jpeg
    142,1 KB · Liczba wyświetleń: 94
  • 57CE3D8D-D758-4C12-95ED-5FE15A403D06.jpeg
    57CE3D8D-D758-4C12-95ED-5FE15A403D06.jpeg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 94

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Mam jeszcze kilka pytań:

1. jak jest z indywidualnymi blachami, po rejestracji mogę zmienić czy od razu rejestruję indywidualne ale biorę czasowe żeby zjechać autem do domu?
2. W jaki sposób sprawdzić np w plug share gdzie są darmowe ładowarki? Widziałem kilka osób np na youtube które były w Chorwacji i ładowały się za free. Czy to ślepy traf czy apka to jakoś pokazuje?
3. czy w Czechach (karlowe vary) są jakieś sprawne ładowarki? Czy muszę wykupić jakąś apkę? Jak do tego podejść? Czy ev są zwolnione z winiet w Czechach?
4. Jeśli chodzi o zachodniopomorskie i lubuskie (na granicy tych województw mieszkam) jaką apkę powinienem ściągnąć żeby bezproblemowo się ładować na dc?tzn które apki, których firm powinienem mieć żeby w pl poruszać się bez stresu.

Michal

Moderator
Mam jeszcze kilka pytań:

1. jak jest z indywidualnymi blachami, po rejestracji mogę zmienić czy od razu rejestruję indywidualne ale biorę czasowe żeby zjechać autem do domu?
2. W jaki sposób sprawdzić np w plug share gdzie są darmowe ładowarki? Widziałem kilka osób np na youtube które były w Chorwacji i ładowały się za free. Czy to ślepy traf czy apka to jakoś pokazuje?
3. czy w Czechach (karlowe vary) są jakieś sprawne ładowarki? Czy muszę wykupić jakąś apkę? Jak do tego podejść? Czy ev są zwolnione z winiet w Czechach?
4. Jeśli chodzi o zachodniopomorskie i lubuskie (na granicy tych województw mieszkam) jaką apkę powinienem ściągnąć żeby bezproblemowo się ładować na dc?tzn które apki, których firm powinienem mieć żeby w pl poruszać się bez stresu.
Jak dużo pytań :)

1. Nie mam pojęcia :)
2. W Pugshare masz filtr "Wymaga Opłaty" - wyłącz i wtedy zobaczysz darmowe ;)
3. Nie wiem - pewnie w Plug share można sprawdzić.
4. Najlepiej GreenWay + Orlen - powinno wystarczyć ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Mam jeszcze kilka pytań:

Ad1. Spytaj w urzedzie. Wg mnie mozna wziac czerwone czasowe, ale nie mam 100% pewnosci. Wiec najlepiej pytac urzad. Jesli to leasing to pewnie zwykle zielone i dodatkowo zamowienie specjalnych.
Ad2. Filtr w PlugShare na wymagaj oplaty.
Ad3. Ladowarek szukaj na PlugShare, przepis na darmowe autostrady w Czechach jest tu na forum poszukaj.
Ad4. PlugShare twoim przyjacielem sprawdzasz i ewentualnie rejestrujesz. W PL GreenWay, Orlen, Tauron to podstawa.