Mam jeszcze kilka pytań:
1. jak jest z indywidualnymi blachami, po rejestracji mogę zmienić czy od razu rejestruję indywidualne ale biorę czasowe żeby zjechać autem do domu?
2. W jaki sposób sprawdzić np w plug share gdzie są darmowe ładowarki? Widziałem kilka osób np na youtube które były w Chorwacji i ładowały się za free. Czy to ślepy traf czy apka to jakoś pokazuje?
3. czy w Czechach (karlowe vary) są jakieś sprawne ładowarki? Czy muszę wykupić jakąś apkę? Jak do tego podejść? Czy ev są zwolnione z winiet w Czechach?
4. Jeśli chodzi o zachodniopomorskie i lubuskie (na granicy tych województw mieszkam) jaką apkę powinienem ściągnąć żeby bezproblemowo się ładować na dc?tzn które apki, których firm powinienem mieć żeby w pl poruszać się bez stresu.
Ad1. Spytaj w urzedzie. Wg mnie mozna wziac czerwone czasowe, ale nie mam 100% pewnosci. Wiec najlepiej pytac urzad. Jesli to leasing to pewnie zwykle zielone i dodatkowo zamowienie specjalnych.
Ad2. Filtr w PlugShare na wymagaj oplaty.
Ad3. Ladowarek szukaj na PlugShare, przepis na darmowe autostrady w Czechach jest tu na forum poszukaj.
Ad4. PlugShare twoim przyjacielem sprawdzasz i ewentualnie rejestrujesz. W PL GreenWay, Orlen, Tauron to podstawa.