Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Zastanawiam się nad zwiększeniem mocy instalacji, ale..
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="JareG, post: 51966, member: 416"] Tak jest, na razie dołożyłem te kolejne panele.. Jak nie ma prundu, to np. taki Fronius Gen24 potrafi bez podłączonej baterii dostarczyć do sieci domowej 3kWh mocy. A co z resztą prundu się dzieje tego nie wiem, pewnie to samo co w sytuacji gdy nie ma sieci a słońce świeci :D To jest jeszcze coś innego - można do niego podpiąć baterie (i w odróżnieniu od falownika off-grid różnych producentów, a nie dedykowane), można generator prądu (spalinowy, ale nie tylko) i takie tam.. cfane rozwiązanie. I przy braku prundu przełącza się na inne zasilanie błyskawicznie, może nie być ups'a podpiętego pod kompa bo nie zauważysz.. To jest cały system, dopracowany bodajże na jachtach (stąd i cena, bo posiadacze jachtów to na brak kasiory nie narzekają). Jest też inny producent czegoś takiego, nawet tańszy - ale baterie już chyba tylko dedykowane.. gdzieś zapodawałem wątek z linkiem/nazwą tego producenta. Trzeba dążyć do celu po prostu :) Masz szanse. Te nowoczesne mało hałasują, to nie jest wiatrak tradycyjny.. mowa o czymś takim: [URL unfurl="true"]https://allegro.pl/oferta/turbina-wiatrowa-pionowa-ecorote-2800w-vawt-wind-12075466783[/URL] .. tyle, że ten tu nie jest kompletny - za całego (i nie wiem czy w cenie jest montaż) trza dać pod 30k zeta. Ja bym chciał, zeby za awaryjne źródło prądu służył mój samochód - taki mam target końcowy. W sumie to dwa samochody, bo w dziczy muszę mieć dwa.. Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Zastanawiam się nad zwiększeniem mocy instalacji, ale..