Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Zima i zimno w kabinie.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Gingol, post: 127493, member: 2643"] Przerabiałem taki temat latem z chłodzeniem. Pewnego dnia wsiadłem do auta, ustawiłem żądaną temperaturę i nic, tak jakby jakiś sterownik się zawiesił. Pomimo zmiany na manual, itd., nic się nie działo. Umówiłem się z tym do serwisu, ale następnego dnia wszystko wróciło do normy i dałem sobie na spokój. Niestety to uroki chyba Citroena takie dziwne usterki. Przerabiałem też temat rozładowania baterii w kluczyku. Po wymianie baterii i sparowania pilota zgodnie z instrukcją samochód nie widział go dobry tydzień, wobec czego musiałem każdorazowo otwierać auto manualnie, od strony drzwi kierowcy i parować kluczyk. Po kilku dniach pojazd w końcu zaskoczył i widział kluczyk. Podobnie irytująca kwestia to ustawienie godziny po zmianie na zimową. Ustawiam godzinę auto - nie zmienia się. Wyłączam funkcję „czas letni” - nie dzieje się nic. Ustawiam godzinę ręcznie - zmienia się, ale tylko wsiądę do auta po kilku godzinach i znowu jest automatyczna godzina i oczywiście błędna. W kwestii ogrzewania jeszcze, coś chyba jest nie tak z oprogramowaniem, które decyduje o podziale nadmuchu. Czasami w „auto” dmucha elegancko rozprowadzając ciepłe powietrze ze wszystkich stron, a czasami dmucha tylko na szybę i jest zimno. Przy zmianie na manual wciąż jest z tym problem i pomimo zadania nadmuchu na nogi, nie czuję ciepła „po kostkach” ;-). Co do trybu „P” i tego, że po pewnym czasie pojazd przestaje chłodzić lub grzać to fatalna sprawa, bo nie wyobrażam sobie teraz ładować się na mopie powiedzmy 30min i marznąć przez ten czas. Wolałbym kosztem większego zużycia mieć możliwość wpłynięcia na komfort termiczny w kabinie, a nie być systemowo odcięty od takiej możliwości. Ciekawe czy w Tesli (zamówiłem w Arval, czekam na dostawę), lub innych modelach też jest to tak wspaniale rozwiązane? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Zima i zimno w kabinie.