Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zimowy test degradacji baterii w warunkach domowych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Chudy, post: 60116, member: 1133"] Moje uwagi w sprawie balansowania. Od początku jak mam samochód założyłem obdmx+ i odpalilem scan my tesla. Pierwsze ładowanie po odbiorze na SuC Lućmierz. Po przyjeździe do domu max różnica na celach to 12mV. Przez 1500km auto doładowywane do 80% WollBoxem Tesli z max mocą 11kW. Nic to nie wniosło dale 12mV miedzy celami. Najniższe napięcie które nic nie wnosi w trwałość baterii litowo-jonowych to 3,92V w ogniwie. W przypadku TM3 LR to jest poziom naładowania 64%. Z uwagi że jeżdże lokalnie zacząłem łądować auto do 64% najmniejszym prądem czyli 5A. Po kilku doładowaniach napięcie między celami spadło do 4mV(niżej już chyba nie spadnie🧐). A teraz ciekawostka dla tych co twierdzą że ładowanie od 85% dopiero balansuje ogniwa. 3 dni temu dalsza trasa to wio i bateryjke na 100% pocisnołem też tym małym prądem. Rano wsiadam odpalam Scan My Tesla i co 🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐 12mV między celami. Wnioski układ BMS Tesli balansuje ogniwa zawsze jeśli ładowanie odbywa się małym prądem i wcale nie potrzeba łądować do pełna Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zimowy test degradacji baterii w warunkach domowych