Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zimowy wyjazd do Madonny Y LR (2837km).
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Robur82, post: 132889, member: 1333"] Na firmie jest enyaq 77kwh 204km kupiony we wrześniu, Robiłem nim raz trasę 200km w jedną stronę w idealnych warunkach około 20C. Przy licznikowym 140km/h, 135km/h chyba gps, komputer pokazał 24kwh/100 utrzymując zadaną prędkość. Na codzień nie pamiętam ile teraz wychodzi, nie ja go użytkuję, jeździ koło domu i ładuje się z gniazda 3 fazowego, wiekt nikt nigdy nie porównywał ile faktycznie bierze energii w stosunku do tego co pokazuje na tablecie. Zamierzam kupić jeszcze jednego elektryka kwiecień/maj też z przeznaczeniem na lokalne jazdy. Myślałem na eq4, (żonie nie podoba się TMY ani na zewnątrz, a tym bardziej w środku, TM3 sedan koło domu też nie pasuje) ma relingi, może jaki hak by założył i po kraju z rowerami można śmignąć, przeboleje 1 ładowanie 20min żeby dojechać do celu. Zastanawiam się nad lonikiem, ale relingów nie ma i dużo krzyczą za hak, nie do końca też żonie podoba się, widział go tylko na zdjęciach. Najbardziej pasująca buda to eq4, tylko nie wiem czy chcę tę vw archaiczną technologię ev. limit ceny, żeby załapał sie na dotację z pełnym odliczeniem vat W Alpy itp podobne Chorwacje zostaje diesel, takie postoje na ładowarkach, i prędkość 110( jadąc szybciej więcej czasu stracę ładując się później) nie na moje nerwy, a między nocleg jeszcze nie dorosłem do tego [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zimowy wyjazd do Madonny Y LR (2837km).