Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zimowy wyjazd do Madonny Y LR (2837km).
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="viallos, post: 140229, member: 531"] Nie mam zamiaru. Dla mnie to niezdrowe i niebezpieczne. Nie potrafię tyle wysiedzieć i pęcherz mi na to nie pozwala. Mam problem żeby czasami pomiędzy ładowaniami wytrzymać .. szczególnie jak się kofeiny napiję. To jest gruba przesada - może 10 do 20% dłużej ale jak robisz to 3 czy 4 razy w roku to nie ma znaczenia. Ponadto już nie raz udowodniłem że wracam tym samym tempem co 90% ICE (mijając ich kilka razy po drodze z HR czy Alp) ... a niektórzy o takim tempie w ICE nawet nie marzą. Twoje 9h 1100km to imponujący wynika ale ludzi którzy tak jeżdżą jest pewnie z 5%. Jak widzisz koledzy wyżej w ICE mieli zgoła odmienne czasy. Podejrzewam że jechałeś nocą co mogło mieć niebagatelny wpływ na wynik. Ja też praktycznie zgodnie - zazwyczaj 5 do 10km/h więcej niż limit. Żeby taki wynik wykręcić to ostatni kawałek z Radomska był bardzo szybki bo droga pusta i dobre warunki. Odkąd mam elektryka nagle odkrywam wiele więcej - święta prawda. W drodze DO zaliczyliśmy fajne miejsca przy okazji - np Katowice, Brno czy urocze Saint Pölten. W każdym z nich spacer - kawka albo obiad i trasa przebiegła super fajnie. Oczywiście w tamtą stronę nie było też presji żeby gdzieś szybko dojechać. [ATTACH type="full" alt="20240125_110648.jpg"]15944[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="20240125_143204.jpg"]15945[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="20240125_195256.jpg"]15946[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zimowy wyjazd do Madonny Y LR (2837km).