Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zimowy wyjazd do Madonny Y LR (2837km).
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzyCh, post: 140275, member: 2081"] Hejo. Do tezy, że elektryk w trasę 1000 km się nie nadaje, to się nie odniosę. Tym bardziej o ile %. Ale w ltych statystykach coś mi nie gra: [LIST=1] [*]1100 km w 8;55 to średnia 123 km/h. W tym dwa postoje? Really? Albo jechałeś bardzo niezgodnie z przepisami, albo gdzieś po drodze wpadłeś w czarną dziurę lub przysnąłeś i nie policzyłeś kilku godzin może? Żeby na takim odcinku wykręcić średnią 120+ km/h to trzeba jechać wyłącznie autostradą ok 150 km/h przy małym ruchu. W Austrii jest bardzo dużo ograniczeń do 120 km/h, a w Czechach remonty, więc na pozostałych odcinkach musiałbyś jechać jeszcze szybciej. [*]Ceny €1,5 na autostradzie? Sprawdziłem Google ale też jak ostatnio jechałem z Włoch to przy autostradach ceny to 1,9 w IT i 1,7 w DE. €1,5 można znaleźć jak się zjedzie z autostrady, ale wtedy średnia 123 km/h odjeżdża jeszcze bardziej. [/LIST] Proszę nie zrozum mnie źle - nie twierdzę, że piszesz nieprawdę. Może to jakiś zbieg okoliczności, a może o czymś nie dopisałeś? Natomiast nijak te liczby nie spinają się z moim osobistym doświadczeniem. <edit> A tym bardziej nie widzę ich jako typowe, przeciętne <edit> [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zimowy wyjazd do Madonny Y LR (2837km).