Zmiana profilu kierowcy nie zawsze działa przy otwieraniu

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Wsiadam do otwartego auta, ustawiony profil żony, na tablecie zmieniam na swój. Jadę , dojeżdżam do celu zamykam ze swojego telefonu, wracam otwieramauto ze swojego telefonu i znów jest profil żony. Czy to normalne?

Przemmo

Posiadacz elektryka
Wsiadam do otwartego auta, ustawiony profil żony, na tablecie zmieniam na swój. Jadę , dojeżdżam do celu zamykam ze swojego telefonu, wracam otwieramauto ze swojego telefonu i znów jest profil żony. Czy to normalne?
Tak, auto już wie, kto rządzi w domu.

aadamuss

Posiadacz elektryka
A jak auto mi się zamyka pomimo tego,że nie powinno to ktoś ma jakiś pomysł? Wszystko odhaczone, że ma nie zamykać a zamyka :) resety porobione i nic.

Bronek

Pionier e-mobilności
My jeździmy od zawsze na koncie żony ale profil ustawia się na tego co wsiada po lewej lub wcześniej .
Sporadycznie muszę przestawiać

Telefony bez oszczędzania baterii i danych. (Wifi ,i BT ciągle)
Apka z dostępem w tle i bez usuwania tego dostępu -gdy nie używana długo i ma wszelkie uprawnienia (ustawienia androida lub telefonu ).

U mnie to żona ma gorzej z dominacją , bo mam na ogół dodatkowo zegarek i pilota w kieszeni, a one są tez przypisane do profilu. I do tego moj telefon jest jako główny
Na marginesie pilot jest tylko używany by otwierać elektrycznego frunka.

Bronek

Pionier e-mobilności
Powinno sie przestawić jeżeli auto sie zamknęło a potem zona wsiadła lub podeszla i sie odblokowało jej telefonem
Czasem u mnie gdy przechodzila obok drzwi kierowcy ale wsiadła do tylu to potem ja wsiadając jako kierowca musiale przestawić profil. Telefon jako master sam sie ustawił po czasie

atr7

Zadomawiam się
Jestem posiadaczem TM3 HL LR i miałem identyczny problem. Skończyło się na pisaniu do serwisu i po ok 3 tygodniach zdalnie wgrali mi jakieś poprawki do auta.Po aktualizacji dzwonił do mnie technik mobilny z pytaniem czy widze poprawę i podczas tej rozmowy mówił ,że jest część HL z takim problemem.Proponuje pisać przez apke i zasugerować im rozwiązanie problemu.