Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Zmiana taryfy w Enea
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="daniel, post: 97663, member: 885"] Właśnie wróciłem z biura. Powiem Wam, że dobrze, że nie ubrałem krawata, bo presja była duża. Ciśnienie by mnie rozsadziło. Poprosiłem o taryfę G12. Pani mi przyniosła ofertę i od razu "Energia + Fachowiec". Złe rzeczy słyszałem o tych ofertach z bonusami, bo podobno dla większości wychodzą drożej. Pani pytała czy chcę niższe ceny o 3%. Powiedziałem, że nie. Zszokowana pytała czy chcę wyższe. Twardo stałem przy swoim, czytałem co mi tam podsunęła, ale w regulaminie nie było jakichś większych haczyków, ale sporo odsyłaczy typu punkt 2, ust. a), gdzie zapiernicza się w te i z powrotem po całym regulaminie próbując zrozumieć o co chodzi. Generalnie fajnie byłoby mieć niższą cenę, ale opłata handlowa przy efakturze to "tylko" 12,70. Wyciągnąłem telefon, podzieliłem 12,70 przez 3%. Wyszło mi ~420. Czyli taki musiałbym mieć miesięczny rachunek, żeby wyjść na zero. Babka naciskała mocno i była "pasywno-agresywna", np uwagi "można płacić więcej jak kogoś stać", "nie chce Pan niższych cen?". Kilka razy musiałem powtórzyć, że chcę taryfę G12, a ona "to JEST taryfa G12", "chcę taką zwykłą bez fachowca" - "ale tam będzie Pan płacił wyższe ceny". W końcu wydrukowała umowę, ale skubana dobra była. Aż sam sie zacząłem zastanawiać czy dobrze na to patrzę. Bo, że z tego fachowca nie skorzystam to jestem pewien. Czy ktoś może mnie naprostować jeśli dałem ciała przy wyborze taryfy? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Hyde Park
Na każdy temat
Zmiana taryfy w Enea