Znikająca karta w konsoli centralnej TM3LR 2021

Michal

Moderator
Ostrzeżenie i pytanie.

Ostatnio żona miała rozładowaną baterię w telefonie i otworzyła TM3LR2021 za pomocą karty, a jak wsiadła do auta, to położyła kartę na pokrywie schowka i o tym zapomniała. Później zaczęła jej szukać i otworzyła schowek, a karta była na wierzchu i zniknęła po otwarciu schowka o tutaj :/
1630592297441.png

Więc po pierwsze ostrzeżenie, żeby nie kłaść kart płatniczych ani niczego cienkiego na tej pokrywie (bilety parkingowe, karty płatnicze, paragony, ...) - lepiej w trzymakach na kubki, a po drugie - tutaj trafiłem na filmik pokazujący jak zdjąć obudowę w tym miejscu - może komuś się przyda:

Ps. Sam jeszcze tego nie rozbrajałem - na razie tylko się przymierzam.

Last edited:

Michal

Moderator
Niestety tutaj przyśpieszanie nie pomaga, bo próbowaliśmy - albo za słabe przyśpieszenie (nie jest to 1,4G i 2s do 100, tylko 4,5s) albo karta poleciała gdzieś głębiej ;)
Jak będę łowił, to może nagram film, albo chociaż zrobię zdjęcie, żeby pokazać gdzie wylądowała.

newbe

Posiadacz elektryka
Niestety tutaj przyśpieszanie nie pomaga, bo próbowaliśmy - albo za słabe przyśpieszenie (nie jest to 1,4G i 2s do 100, tylko 4,5s) albo karta poleciała gdzieś głębiej ;)
Jak będę łowił, to może nagram film, albo chociaż zrobię zdjęcie, żeby pokazać gdzie wylądowała.
Może żonie pierścionek RFID zamiast karty?
PS: moja używa telefonu, ale jak mi rozładował telefon to karta faktycznie tam wchodzi, tylko u mnie w coś się upiera i nie idzie, cały czas większą część pozostaje na zewnątrz...

Bronek

Pionier e-mobilności
Tylko otwiera chyba. Nie widzialem, co nie oznacza że nie ma tego, aby ktoś odpalał nim bez smartfona w kieszeni.
Jak wydawać kasę, to lepiej na pilota, az nim niemal wszystko wszystko i pewniej nawet jak przy samym telefonie

sd tosia

Posiadacz elektryka
U mnie samochód nabrał 5PLN wartości - po zakończonej wizycie w myjni bezdotykowej wysypały mi się monety z prawej kieszeni przy wsiadaniu. Oczywiście pomiędzy prowadnicę fotela i konsolę. Wyzbierałem wszystkie prócz jednej, cholera wylądowała akurat w pobliżu nałożenia na siebie dwóch warstw wykładziny. Niezgrabnie próbowałem pałeczkami przepchać w bardziej dostępne miejsce, jednak wepchnąłem ją pod konsolę...

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Ostatnio żona miała rozładowaną baterię w telefonie i otworzyła TM3LR2021 za pomocą karty, a kartę położyła na tej odsuwanej pokrywie schowka pod ładowarkami indukcyjnymi. Później podczas jazdy zahamowała i karta ziuuuum - zniknęła pod ładowarkami o tutaj :/
Az dzisiaj zerknalem z ciekawosci, nie wiem jak sie wam udalo to zrobic.
Tam wchodzi max 3 cm i dalej nie wepchasz nic - sprawdzalem na calej szerokosci szczeliny.
?

Michal

Moderator
Oj bo nakłamałem na początku (źle to zrozumiałem) - żona mówi, że jak wsiadła do auta, to położyła kartę na pokrywie schowka i o tym zapomniała, a później zaczęła szukać i otworzyła schowek, a karta była na wierzchu i zniknęła po otwarciu schowka.