Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Zużycie energii EV9
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="boa, post: 243354, member: 835"] Coś dla wzrokowców. Wiadomo, że trasa trasie nie jest równa, ale zawsze będziecie mieli jakieś wyobrażenie. Ja jestem nadal w szoku, jak efektywna jest EV9. Wewnątrz przestrzeń jak w GLS i X7, a pod pewnymi względami nawet jest lepiej i wygodniej (fotele w 2. rzędzie). Do tego prawie 400KM, czyli taki GLS580. Zobaczcie ile to kosztuje i ile pali PB95 czy PB98. Podpowiem, kilkanaście litrów na luzie. Przeliczcie to na kWh. Ładowałem się w jedną stronę do 80% na GW (szybsze ładowanie niż obiad - CHata Walichnowska, polecam, ale nie zajmujcie stanowisk jak ja jadę ;-P ), w miejscu docelowym w hotelu do 100%, w drugą stronę trochę na Ionity (o ile pamiętam jakieś 11 min). Realnie więc cała trasa ponad 1000 km to ładowanie 11 min, bo reszta w trakcie czegoś innego. Jechałem w 5 osób z bagażami, więc z obciążeniem. Wiatr czasami wiał, choć nie huragan na szczęście, ale wiatraki ładnie się kręciły - jazda głównie pod wiatr w stronę Wrocławia z WAW. Prawie cały czas licznikowe 120km/h, choć wiadomo, że były też zwolnienia i wyprzedzania. [ATTACH type="full"]28432[/ATTACH] A tutaj w drugą stronę, mocny wiatr boczny, po drodze pogoda jak w kalejdoskopie - była też ulewa, ale było też słońce. Jazda mimo tempomatu tak samo zapiętego była wolniejsza. [ATTACH type="full"]28433[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Zużycie energii EV9