Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Zużycie energii EV9
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 247331, member: 274"] Jak przesadzone? Tam gdzie spalinowym autem dojedziesz z jednym tankowaniem połączonym z dłuższym odpoczynkiem tu musiałeś co mniej niż 2h co chwila stawać? Pięć postojów? Jak jedziesz w dzień, a dzieci gapią się w tablety zamiast spać, to może i taka jazda ma sens, ale gdybyś chciał przelecieć ten dystans w nocy by rodzina się nie męczyła tylko spokojnie spała na rozłożonych fotelach (dla dzieci takie wielogodzinne przesiadywanie jest szkodliwe, już nie mówiąc o gapieniu w tablety) to takie postoje co chwila to jakaś masakra dla kierowcy. Wiem co mówię, po zakupie elektryka zrobiłem 2 trasy po 5000 km i niestety to nie ma sensu. Duże auto z zasięgiem autostradowym 800km na tankowaniu - to jest wygoda i mówię to z żalem, że elektryki które uwielbiam aż tak odstają w trasie. Szczerze mówiąc myślałem że EV9 z tak wielką baterią robi na autostradzie przynajmniej 300-350km w zakresie 10-80, a tu widzę słabo. Zdziwiony spojrzałem do EV-database i rzeczywiście, jest dużo gorzej niż moja Tesla M3 z 82kWh baterią Panasonica, mająca 25 minut 10-80: [ATTACH type="full" width="400px"]29026[/ATTACH] Pewnie przy wyższych prędkościach jest jeszcze gorzej. Nie widać też tej słynnej przewagi 800V instalacji w zasięgu ładowania 15-sto minutowego (second leg). Koszty jazdy też powalają: toż to odpowiednik spalania 11l/100km w trasie! Mocno się zawiodłem... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Zużycie energii EV9