Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Zużycie energii EV9
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="boa, post: 247335, member: 835"] Cooler, trochę robisz dramę bez powodu. Może uda mi się choć nieco rozjaśnić sytuację jako również szczęśliwy użytkownik EV9. Kolega jechał limit +20. To już daje konkretne prędkości. Zużycie 28 wg mnie rewelacyjne. Czas ładowania również bdb. Na 1200km 1-1,5h postoju to jest bardzo w porządku jak jedziesz z rodziną - u Ciebie wytrzymają taką drogę bez siusiu itd.? Gdyby jechać przepisowo i np. 70 do 5-10%, to byłoby jeszcze krótsze ładowanie total, a gdyby 100 do 5-10%, to pewnie 3 postoje. A co do kosztów - w środku jest miejsca więcej niż w GLS czy X7, a takie ice spaliłyby swoje. 28kwh po 2 zł w PL, jakieś 0,4-0,5€ za granicą to jest dużo wg Ciebie? Bo to daje jednak 10 czy nawet mnie litrów na stówę. Wg mnie dalej super wynik. A jak lądujesz na co dzień w domu to jeździsz za jakieś 2 litry na sto, czego x7 czy Gls mające po 400KM raczej nie zrobią, będą bliżej 20l/100km :) Jeśli porównasz do Passata w dieslu to cóż, ale to jednak nie ta klasa aut i nie ten komfort podróżowania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia EV9 Forum • Kia EV9
Zużycie energii EV9