Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Zużycie energii na autostradzie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Jarecki, post: 46858, member: 916"] Użytkowanie elektryka wymaga przewidywania, dokonywania małych kalkulacji, nie jest to żadna wyższa matematyka. Używam auta firmowo i prywatnie, często jeżdżę do i po Poznaniu. Buspasy też trzeba umieć wykorzystać, autobus i taxi + jakiś motorek, potrafi czasem spowolnić bardziej niż jazda sąsiednim pasem. Parkowanie na strefie darmowe, ale w ścisłym centrum, czasem wymaga to dodania 100-200kroków, bo akurat parkingi przy miejscu do którego jeżdżę są prywatne i płatne dla wszystkich. Kilka x w miesiącu robię trasę mieszaną > 300km, z autostradą. Doładowuję się po drodze pół godziny na szybkiej (ok. 15kWh) i spokojnie wystarcza - wracam z zapasem kilkudziesięciu km. Ładuję w 95% w domu. Jak masz ładowarkę nawet jednofazową 7,4kW, to w godzinę możesz odzyskać >40km. Byleby było gdzie się podpiąć do gniazda 32A. Mam kilka aut, więc elektryk jest daily, a jak bardzo chcę szybko i daleko, to mam np. C6 :), którym mogę machnąć 700km, bez tankowania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
Zużycie energii na autostradzie