Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Zużycie energii na drogach w Polsce i za granicą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="swietyPiotr, post: 244574, member: 4986"] Dziekuje za Wasze uwagi. Elewacja na pewno ma znaczenie, ale w koncu mowa o jezdzie do Wloch i z powrotem. Wiec raz pod gorke, a potem z gorki. Wyjazdow kilka i za kazdym razem to samo. Przekraczam granice Czech i od razu zuzycie mi spada... (Czech nie licze, nie zwracam uwagi, bo to i krotki odcinek i mieszany tryb jazdy). Wiatr tez na pewno ma znaczenie, ale znowu... Raz w jedna raz w druga. Musialbym chyba miec ogromne szczescie, żeby na wakacje jezdzic zawsze z wiatrem, a w Polsce wielkiego pecha aby zawsze pod wiatr 🤣 Jezeli chodzi o dynamike jazdy, to ja nie odczuwam zadnej roznicy. I w Polsce i za granica mozna trafić i na spowalniaczy i na poganiaczy i na korki. Choc... Prawda, ze kraje typu Austra, Szwajcaria czy Niemcy to inna kultura jazdy. Niestety... Moim zdaniem lepsza. Za to Wlosi... To jak Polacy 😁. Ale nie o tym, bo to bylby inny watek. Stawiam na ten asfalt. I jak widze, inni tez to zauwazaja tylko... Mysleli, ze to lepsze paliwo, albo inne czynniki. Przydalaby sue rzeczywiscie wieksza probka a najlepiej jakies badania. Bo jeszcze raz, gdyby sie okazalo, ze mamy inne warunki niz kraje sąsiadów... To moze ktos powinien to poruszyc? Mowa o wiekszym spalaniu/zuzyciu. To wszystkich bije po kieszeni i po plucach. Ps. W Niemczech, a klimat chyba podobny, zuzycie 200-240W mam dopiero przy 150kmh, choc i tak wole jezdzic 140kmh bo autopilot w Tesli nie dziala powyzej 140kmh. Tylko, ze przy 140kmh mam zuzycie rzedu 190-200W. Przekraczam Zgorzelec... I musze zwolnic do 120 aby miec to samo zuzycie... (Czasami mniej bo ograniczenia - a i tak zuzycie wieksze lib porownywalne) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Zużycie energii na drogach w Polsce i za granicą