Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zużycie energii na trasie Model 3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 36975, member: 274"] Pewnie powinienem się zbadać, ale w Tesli po ok 3h jazdy pęcheż tak mnie ciśnie że MUSZĘ gdzieś się naładować, choćbym miał jeszcze 40% baterii. Takie mam spostrzeżenia z wakacyjnej wyprawy przez Rumunię i Bułgarię do Istambułu. Co ciekawe w Toyocie nie mam takich potrzeb, bo jechałem ostatnio 4h 07min spod Zakopca pod Wawę i nie musiałem robić przerwy... Jakieś pola elektro? Na pewno ogrzewanie działa inaczej, w Tesli jeżdzę na 19.5-20stC, a w Toyocie jest 22-23stC i mam podobne odczucia co do ciepła, przy czym w Tesli żona ciągle zmniejsza po swojej stronie do 18 bo twierdzi że za gorąco. Co sam zauważyłem że podczas ładowania DC i jakiś czas po Tesla strasznie grzeje, próbując na zapas pewnie "naładować ciepłem" wnętrze co owocuje tym że wyłączam często klimę na amen bo wszyscy czują się jak w piekarniku. Jest bardzo duża różnica lato-zima, latem nie chciało mi się sterczeć na 50kW pod Galerią Dekada na południowej stronie Krakowa, więc przy 70% odłączyłem się i jeszcze zajeżdżając po rodzinę na Borek Fałęci poleciałem do Wawy i z prędkością głównie 110, czasem 120 doleciałem do Ożarowa Mazowieckiego przy 17% baterii. Zrobiłem 304km, na autopilocie i słuchając audiobooka w 3h20min (leciałem przez sam środek Krakowa a potem 7 i S7). Zużycie było poniżej 140Wh/km. Teraz zimą ABRP pokazuje mi statystykę 198Wh/km przy 110km, więc zima ma w dupie pompę ciepła oraz zaawansowaną technikę Tesli. Tak lekko licząc 40% większe zużycie!!! A jest TYLKO koło 0 st C. Strach myśleć co jest przy -22 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zużycie energii na trasie Model 3