Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zużycie energii - pytania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="sigg, post: 171891, member: 3620"] Cześć. Mija mi miesiąc z moją Y i na początku trochę bawiłem się testowaniem ładowania w rożnych miejscach i nie patrzyłem na statystyki zużycia. Teraz jedna zdecydowałem się zrobić test - w sobotę naładowałem się do 80% i jeździłem cały tydzień by znowu naładować się w sobotę. Jazda to było 99% miasto (chyba raz 5km na obwodnicy) i typowy ruch miejski. Sporo świateł jazdy 30-50km/h z okazjonalną jazdą 50-80km/h. Nie było też specjalnie stania w korkach i przejeżdżania 100 metrów/5 minut. No i zdziwiło mnie to zużycie - skąd takie duże zużycie na jazdę? Ok, nie jeżdżę jak emeryt, ale też daleko mi do bycia piratem drogowym czy ruszania spod każdych świateł z piskiem opon. Normalna, dynamiczna miejska jazda, bez specjalnego łamania ograniczeń prędkości - a tu +17.6% na jazdę... Dodatkowo zdziwił mnie zasięg "zaoszczędzony" na wzgórzach - no jest to jazda wokół komina więc nie wiem jak niby miałby jeździć ciągle z górki? 233 km zasięgu z 70% baterii w miejskiej jeździe, bez specjalnego korzystania z Sentry (tylko przy parkowaniu na siłowni/zakupach) - w domu i pracy nie używam, wydaje mi się dość kiepskim wynikiem. Model Y, LR, AWD, 19" koła z kołpakami. [ATTACH type="full"]19633[/ATTACH][ATTACH type="full"]19634[/ATTACH] [ATTACH type="full"]19635[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Zużycie energii - pytania