Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Zużycie energii w Mach-E
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kdldz, post: 43997, member: 536"] Mysle, ze jest OK. Z jakiegos powodu przy elektrykach kazdy mysli o zasiegu, ale na koniec dnia to jest jak ze spalaniem benzyny w moim passacie 2.0 TSI: - wedlug instrukcji powinien palic ~7l na miescie - mojej zonie pali ~9l - mnie pali ~13l Kazdy z nas mówi, ze jezdzi delikatnie, no bo przeciez jak jezdze niedelikatnie to mi spala 17l. 🤷♂️ 440km to zasieg na trasie w idealnych warunkach, jak ksiazkowe spalanie. Wsiadasz, jezdzisz max 90km/h, powoli przyspieszasz, zawsze hamujesz silnikiem, prawie nie ma swiatel i stopów. Wykonalne jak optymalizujesz wlasnie pod zasieg, ale to nie jest normalna jazda. Moj 4X (540km wedlug producenta) ma takie wyniki: - 300km zimą przy -5st na trasie łodz-zakopane, autostrada (maly kawalek) 150km/h, zapakowany po czubek - 300km zimą przy 0st na trasie lodz-warszawa-lodz, jechałem sam, głownie autostrada 150-160km/h - 280km wiosną przy 10st na trasie lodz-piła, pod mocny wiatr, zapakowany po czubek, autostrada 140-150km/h - 450km wiosna przy 10st na trasie piła-łodz, ładna pogoda, zapakowany po czubek, autostrada 120km/h - ~330km po mieście, na razie bez znaczenia czy zima czy wiosna :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Zużycie energii w Mach-E