Zuzycie enerii w garażu.

chlebu

Nowy na Forum
Mam TM3 tzw SR od marca.
Cały czas zauważam spadek zasięgu na postoju.
Teraz jestem na wakacjach. Samochód jest zamknięty w garażu w domu.
Zauważam spadek zasięgu ok. 20 km na dobę. Czy to normalne?
Dodam, że nie mogę wyłączyć wartownika w domu chociaż dodałem juz dom do ulubionych. Cały czas działa.
Czy to możliwe, że przy braku zdarzeń pobiera tyle prądu?
Poradźcie co trzeba jeszcze wyłączać.
Dzięki

krzyss

Pionier e-mobilności
Mam TM3 tzw SR od marca.
Cały czas zauważam spadek zasięgu na postoju.
Teraz jestem na wakacjach. Samochód jest zamknięty w garażu w domu.
Zauważam spadek zasięgu ok. 20 km na dobę. Czy to normalne?
Dodam, że nie mogę wyłączyć wartownika w domu chociaż dodałem juz dom do ulubionych. Cały czas działa.
Czy to możliwe, że przy braku zdarzeń pobiera tyle prądu?
Poradźcie co trzeba jeszcze wyłączać.
Dzięki
Wylacz wartownika.
Zwyczajnie wylacz z aplikacji i tam nie zagladaj.

6a8

Posiadacz elektryka
Co do zużycia w trakcie postoju, bez sentry to są dwie opinie : 1% / dobę, i 1%/tydzień. U mnie jest raczej bliżej tego 1%, ale jak nie zapomnę po przyjeździe wyłączyć wifi, to jest lepiej, ale chyba nie aż tak aby było 1%/tydzień.
Pamiętaj, że "zajrzenie" do samochodu z aplikacji - wybudza go, i wtedy przez chwilę ( ok. kilka minut ( zapominam sprawdzić dokładnie )) - pobiera więcej energii. A sentry, po prostu wyłącz jak jest w domu, tak jak @krzyss napisał.

Maruda

Zadomawiam się
Ten jeden 1% to ciężko wyłapać bo nie wiemy czy przed postojem nie był "na granicy" zmiany... U mnie akurat stoi od 48 godzin i odpalone Wi-Fi zaglądałem z apki z 3 razy na dzień i od poniedziałku wieczorem do teraz zszedł 1 procent (ale on już ubył we wtorek rano czyli był "na granicy") teraz zerknąłem i dalej pokazuje 78... Generalnie patrząc po zasięgu to odstawiając auto miałem 346 km a dzisiaj mam 343 czyli schodzi ok kilometra na dzień... (napewno zeszło 1 km po 15 godzinach od odpalenia apki) sentry mam odpalone ale z włączoną opcją aby nie rejestrował w tej lokalizacji (dom - garaż) byłem też w aucie coś wyjąć z bagażnika. Do apki zaglądałem po statystyki lądowania i faktury itp. i to też wybudza auto - ten czas kilka dni po zakupie gdzie zaglądałem co godzinę już mi minął heheheheh. Inna ciekawostka to moment "zapisania" danych lokalizacji dla DOM czy praca to samo pewnie ulubione - chodzi o dane GPS, kiedy auto stoi pod lub w garażu w domu to sentry nie odpala ale jak odjadę ok 15-20 metrów dalej od domu aby umyć np. auto to już w tym miejscu odpala rejestrację - zauważyłem że ta odległość lekko pływa pewnie ze względu na dokładność GPS.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wczoraj wyjechałem też po odpieciu z kabla i z przygotowaniem i od razu byla dostepna cala moc.
Normalnie to jest od ok 800 do 950 KM i rosnie jak bateria sie nagrzeje. Druga rzecz to stopień naładowania. Tak m/w powyzej 60% już można mieć całość poweru.
Kompletnie to nie wplywa na dynamikę auta, pewnie na torze i przy kierowcy profesjonalnym by te roznice były zauważalne.?

Te parametry podaje np S3XY buttons. Tez jestem zwolennikiem bycia na kablu (co nie oznacza że zawsze podpinam)