a czemu miałoby to zaszkodzić? ogniwa li lubią być przechowywane w niskich temperaturach, wtedy starzeją się wolniej. Nie lubią być ładowane jak są zimne, ale o to troszczy się auto. Więc jedynym problem który możesz mieć z tytułu trzymania auta pod chmurką jest to że jak pojedziesz na szybką ładowarkę to moc ładowania będzie bardzo ograniczona. Ewentualnie jeszcze zużycie przez pierwsze kilometry będzie wysokie bo tesla będzie grzać ogniwaA ja mam pytanie. Czy jest ktoś na forum co ma Tesle i trzyma pod kamienica/blokiem.
W zimie? I nie laduje w nocy tylko np w pracy? Ciekaw jestem czy bateria mocno w kosc dostanie po zimie? Nie mam garazu, i mysle czy mocno zaszkodze akumulatorowi.
Są dwie wartości, wltp i EPA, obie powyżej 500 km, ile dokładnie podaje źródło to nie tak naprawdę znaczenia. Do tego zasięg 100%-0% a tak nikt nie jeździ. W trasie 80%-10% najlepiej czasowo wychodzi. Oczywiście te pierwsze 20% między 80-100% można naładować w domu przed wyjazdem ale potem ładowanie w trasie w tym przedziale trwa zdecydowanie za długo.Dzieki wielkie! A powiedz, ile taka nowa y LR ma od nowosci na liczniku do przejechania km? Roznie piszą...