Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zużycie TM3 według Daniela Grzyba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 93676, member: 89"] 100% zgoda, ale napisałeś i poprałeś kalkulatorem, że jechałeś średnio 141 :p Ja też raczej tak mówię jak ktoś mnie pyta o jazdę po autostradzie, ale jednak jest znacząca różnica jeśli ktoś mówi, że średnio jechał 140, a faktycznie potrafi z danych wyjść 100, bo i takie przypadki widziałem :p Później jeszcze z [USER=12]@danielm[/USER] robią właściciela starego auta, co już wiadomo, że więcej pobiera energii, bo to jakiś rupieć, a on podaje raczej bliższe prawdzie zużycia, bo ma dość duże doświadczenie. Ja tam się uśmiałem jak sprawdziłam odległość pomiędzy bramkami i wyszło, że domyślnie Google maps wyznacza trasę dojazdy do PPO z boku i dlatego wychodzi 55 km ;) Dla mnie nie chodzi o walkę o kWh, tylko poprawność komunikacji i danych. Mamy takie czasy, że media i ludzie odwalają właśnie takie byleco i kończy się na tym, że później już nic nie wiadomo. Jakiś człowiek kupi EV myśląc, że przy 140 będzie mu zużywało 155 Wh/km, a później będzie tutaj nam jęczał, że wychodzi 200 Wh/km. Każdy może napisać cokolwiek w "internetach" i później się to niesie w świat w tych gównianych mediach pokroju auto-srat czy tam świat. Przy wystarczającej infrastrukturze ma to małe znaczenie, ale przy obecnej jaką mamy, to może być naprawdę ważne, bo najprościej rzecz ujmując w Twoim przypadku TM3 RWD nie dojedziesz z Ciechocinka do Koszalina i musisz brać TM3 AWD :p [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Zużycie TM3 według Daniela Grzyba