Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Zwiększenie mocy przyłączeniowej. Polenergia.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 167272, member: 3354"] Kolejny update (sprawa w toku...). Trochę robię z tego tematu blog (podobno działa terapeutycznie), ale może komuś się przyda. Elektryk przyszedł, pociągnął przewody, zamontował słupek + EVSE, było trochę roboty, bo parę metrów kostki do zdjęcia i położenia ponownie, zabezpieczenie przedlicznikowe wymienione na docelowe, zgłoszenie o gotowości instalacji wysłane wraz z załącznikami (końcówka maja). Dzwonię do gościa, który odpowiada za realizację umowy po stronie Polenergia - O, czegoś tam nie dostaliśmy, załączniki, blablabla. - Przecież dostaliście załączniki w mailu i pocztą - O, faktycznie, to ja to pchnę dalej... 2 tygodnie później... Gość nie odpowiada BOK - my takich rzeczy nie robimy, nie mamy wglądu, może pan jedynie o rachunek zapytać, albo sprzedamy PV Piszę reklamację, już lekko zirytowany, wysyłam mailem, dorzucając URE w kopii. URE odpowiada 30 minut po wysłaniu maila (co prawda tylko dopytują o szczegóły, ale jednak czas imponujący. Polenergia odpowiada 3 dni później: - bardzo przepraszamy, ale coś nam się gdzieś pomyliło, tu jest umowa kompleksowa do podpisania Zobaczymy jak to pójdzie dalej... Na razie jestem względnie wyluzowany, bo w sumie mam gdzie ładować, trochę wolno, ale wystarcza i w sumie te 3.6kW jest dla mnie OK, ale wiadomo - zawsze może się przytrafić sytuacja, że będę potrzebował więcej baterii, szybciej, albo będę chciał doładować do 100% przed wyjazdem i czas będzie miał znaczenie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Zwiększenie mocy przyłączeniowej. Polenergia.