Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Zwrot Renault Zoe 52kWh i co w zamian?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="hubert787, post: 26674, member: 230"] Ja też tego nie rozumiem :D dlatego najprawdopodobniej wybór padnie na tego e-C4. Jest to bardzo wygodny, cichy samochód. Dziś jeździłem i bardzo mi przypadł do gustu. Rzeczywiście nie jest tak oszczędny energetycznie jak Kona, ale powiedzmy że jego zasięg powinien być dla nas wystarczający, a w razie czego, ładuje się on do max 100kW, po czym spada do okół 75kW itd. Ale jak czasem w trasie brakłoby pod koniec zasięgu, to szybko się go podładuje. Ma ładowarkę pokładową 11kW, więc tak jak Kona 64kWh. Nie jest to taki super wynik jak około 20kW Zoe, ale trudno. Raczej 11 kW to standard, a wszystko poniżej to trochę za mało. Stąd 7.2kW Kony 39, corsy i e-208 dostępnych w Krakowie od ręki, odpada. A dlatego mi zależy na 11kW minimum, bo jak już wspominałem często lądujemy się pod blokiem z AC, które jest dużo częściej dostępne niż CCS. No i jeśli chodzi o tego citroena, to na też właśnie największy bagażnik. Większy od kony i Soula. Dopóki czekamy na drugiego elektryka (minimum jeszcze 6 miesięcy), a już pozbyliśmy się spalinówy, to dobrze żeby był wystarczający żeby właśnie zapakować wózek. No i cena tej e-C4 132 000zl po negocjacji, to można powiedzieć że mniej więcej tak jak kupić nowy i otrzymać dopłatę. Ten egzemplarz ma 2000km, jest w stanie idealnym. Właściwie pachnie nowością. Stąd pod względem cenowym w stosunku do cen rynkowym, nie będę na tym aż tak stratny jak przy kupnie obecnie Kony. Dzięki wszystkim za pomoc! Świetne forum :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Zwrot Renault Zoe 52kWh i co w zamian?