Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Zwrot Renault Zoe 52kWh i co w zamian?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="hubert787, post: 29305, member: 230"] Chciałem zakończyć wątek i pokazać na jakim samochodzie ostatecznie się skończyło :) Zgodnie z tym co pisałem, wybór był niemal przesądzony i mieliśmy się stać posiadaczami e-C4 w tej średniej wersji wyposażenia Feel Pack, takiego jaki można spotkać umawiając się na jazde testowa do Citroena gdziekolwiek w Polsce. Kiedy już dostałem potwierdzenie od Renault, że pieniądze będę miał wkrótce zwrócone i oddałem Zoe z powrotem do salonu, wziąłem jeszcze raz E-C4 na jazde testową, żeby żona obejrzała auto, bo w końcu ma to być jej docelowy samochód na długi czas. Żonie się podobał, natomiast od razu zwróciła uwagę, że nie ma podgrzewanych siedzeń i kierownicy jak w zoe oraz, że trochę się obawia czy nie jest dla niej za duży... (wat...). No ale ostatecznie po moich tłumaczeniach, że się do tego przyzwyczai, postanowiliśmy wziąć tego citroena. Jazda miała miejsce o poranku, formalności mieliśmy załatwić kiedy tylko przyjdzie przelew za Zoe. No a w międzyczasie zadzwonił do mnie właściciel Opla Corsy-e, z którym umówiłem się kilka dni wcześniej na obejrzenie auta i jadę, ale zupełnie zapomniałem tą wizytę odwołać. Pan powiedział, że tak jak się umawialiśmy, dzisiaj będę mógł obejrzeć samochód w centrum detailingu z którego on korzysta, wymyty i wyczyszczony specjalnie na oględziny. Normalnie bym przeprosił i odwołał spotkanie, ale szkoda mi było że ktoś wydał pieniądze i pofatygował się żeby samochód jakoś tam przygotować, a ja tak po prostu odwołam wizytę. Tak więc pojechałem, raczej bez nastawienia że zmienimy zdanie co do e-4. Corsa o której mowa, to wersja Ultimate (czyli najbogatsza), kupiona w czerwcu 2021 roku w salonie w Niemczech przez tego Pana. Tam wychodziła lepiej cenowo niż w Polsce przy zakupie na firmę. Przebieg 2100km. Jak zobaczyłem ten samochód na żywo, to od razu zaczął do mnie coraz bardziej przemawiać. Wyposażenie lepsze niż w c-4, podgrzewane fotele, kierownica i MASAŻ w fotelu kierowcy... Pomyślałem, że jak żona to zobaczy, to jeszcze może się okazać że nici z e-C4... :p Do tego świetne matrycowe reflektory LED, ładowarka pokładowa 11kW (wszystkie corsy odrzucałem, bo te które były dostępne to były niskie wersję wyposażenia i wszystkie miały tylko 7kW). No oczywiście wszystkie systemy na których mi zależało, tzn system ADAS z wykrywaniem pieszych i rowerzystów, lane assist itd posiada. Kurtynowe poduszki powietrzne również :) Kwestie szybkiego ładowania, to dokładnie tak samo jak w e-C4. Sprawdziłem również Bjorna co mówił o Corsie i generalnie bardzo chwalił. No i do tego Pan właściciel nie zakładał że będzie sprzedawał samochód tak szybko i samochód ma zaaplikowaną powłokę ceramiczną a certyfikatem, założone folie ochronne na reflektory oraz miejsca newralgiczne, jak klamki, zabezpieczony próg załadunkowy w bagażniku i do tego dwa komplety kół. Jeśli chodzi o cenę, to po negocjacji udało się zejść poniżej ceny zakupu Zoe. Za e-C4 nam wychodziło, że po dokupieniu opon zimowych (bo demowka była tylko na letnich), musielibyśmy dołożyć około 11 tysięcy. No i najważniejsze, na jeździe testowej pojechałem z właścicielem pod nasze mieszkanie, żeby żona mogła samochód obejrzeć, no i w tym momencie wszelkie wcześniejsze rozważania i postanowienia upadły. Żona od razu jak zobaczyła samochód, wsiadła, sprawdziła czy są jej najważniejsze rzeczy, czyli podgrzewana kierownica i fotel oraz w bonusie ten masaż... Generalnie od razu zdałem sobie sprawę, że decyzja właśnie została podjęta :D Poniżej zdjęcie ze środka, na letnich 17' oraz zimowych 16'. Dzięki wszystkim za pomoc i opinie i pozdrawiam! [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Zwrot Renault Zoe 52kWh i co w zamian?