Seres 109k PLN

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Chyba się nie sprzedawały, 2022 bez przebiegu (50km) za 109 900

edit: na zdjeciach widać że ma 79km więc nie łapie się na dotacje.
Załapie się jeżeli nie był/ jest zarejestrowany a według opisu - fabrycznie nowy to wg. mnie pierwsza rejestracja będzie ne klienta i on kwalifikuje się do dotacji.

KrzysztofFly

Moderator
Nie ma tego w opisie, myślę jednak, że w cenie uwzględnili maksymalną kwotę dofinansowania, którą można otrzymać (27k PLN).

KrzysztofFly

Moderator
Głośny i wężykuje powyżej setki. Ogólnie straszny badziew.
Myślę jednak, że gdybym wybierał między Dacią Spring a Seres-em, to jednak wybrałbym tego drugiego. W sumie co do problemów z ładowaniem baterii w minusowych temperaturach (miała je rozwiązać aktualizacja softu), to problem ten dotyczył tylko trzymających samochód na dworze. Ja bym pewnie nawet go nie odczuł (w garażu mam zimą około 14-18 stopni).

nnnnn

Pionier e-mobilności
Patrząc na wyposażenie to jest tam: prawdziwe 360, elektryczne fotele z grzaniem i masażem!(!), nawiewy w tylnym rzędzie, i masa innych ulepszaczy.

Dacia spring chyba wogóle się do 100km/h nie rozpędza a przynajmniej ja bym się obawiał.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie ma tego w opisie, myślę jednak, że w cenie uwzględnili maksymalną kwotę dofinansowania, którą można otrzymać (27k PLN).
Moze tak byc… wszystkie oferty na seresa sa zazwyczaj bardzo drogie.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Żeby nie było niedopowiedzń, zadzwoniłem i dowiedziałem się szczegółów. Cena 109k to netto, brutto po negocjacjach to 130k :), od razu wiadomo jaka będzie cena transakcyjna. Minus najniższa dotacja to wychodzi na 112k z niewielkim naddatkiem. Autoryzowanym serwisem jest grupa Plichta a Panowie z Kielc od nowego roku mają być autoryzowanym dealerem.

vwir

Pionier e-mobilności
Skoro auto ma 79km przebiegu, to zakładam, że było zarejestrowane. A w takim układzie gość ma 7 dni na sprzedaż. Potem już na samochód nie będzie dotacji.

krzyss

Pionier e-mobilności
Żeby nie było niedopowiedzń, zadzwoniłem i dowiedziałem się szczegółów. Cena 109k to netto, brutto po negocjacjach to 130k :), od razu wiadomo jaka będzie cena transakcyjna. Minus najniższa dotacja to wychodzi na 112k z niewielkim naddatkiem. Autoryzowanym serwisem jest grupa Plichta a Panowie z Kielc od nowego roku mają być autoryzowanym dealerem.
Czyli jak zwykle… mys ie zastanawiamy czy by to kupic za 109kzl bo chinskie cos… a ono kosztuje o 20% wiecej niz nam sie wydaje :)