Twoja wypowiedź była pejoratywna, tylko o to się przyczepiłem.jesli w ustandarytowanym gniazdku dla odbiornikow 12V podaje napiecie 16V to robi to do dupy
jakby wprowadzila swoj wlasny standard albo przed gniazdkiem dodala mala przetwornice dc/dc to by nie bylo tematu
a tak nieswiadomy uzytkownik podlaczy tam cos przeznaczonego na 12V i moze sobie spalic samochod
jak ci to nie przeszkadza to w sumie nie ma tematu do dyskusji
a wiesz ze zeby naladowac ten akumulator musisz podac ponad 16,8V ? ciagle? w sumie pojemnosc ma nieduza to sie szybko naladuje - no ale jednakAle zdajecie sobie sprawę, że zgodnie ze standardem automovite, akcesoria podłączane do gniazda zapalniczki, muszą przyjąć do 16V ciągłego napięcia? Max nie pamiętam z głowy, chyba 40V przez jakiś krótki czas.
moze przez opinie innych osob na moj temat masz taki odbior moich wypowiedzi ale ja nie jestem jakims zagozalym, wojujacym przeciwnikiem tesli - tylko po prostu siedze z drugiej strony tematu elektromobilnosci i mam inne spojrzenie na pewne sprawy - i jak wczesniej pisalem - nie zamierzam o nich milczec jesli moja wypowiedz moze kogokolwiek ustrzec przed niechcianymi konsekwencjamiTwoja wypowiedź była pejoratywna, tylko o to się przyczepiłem.
Ja pierdziu... Ale cie wzięło.a wiesz ze zeby naladowac ten akumulator musisz podac ponad 16,8V ? ciagle? w sumie pojemnosc ma nieduza to sie szybko naladuje - no ale jednak
nawet chcialem jakos odpowiedziec na te twoje zale ale doszedlem do wniosku ze szkoda czasu - i tak nie zrozumiesz albo wyciagniesz sobie jakies slowo czy literowke zeby pasowala do twojej narracjisie pochwalisamo, albo ktoś inny ale sie pochwali
.........
laduje go auto - ale zeby to zrobic musi podbic napiecie do prawie 17V i o to mi chodzi - wiele odbiornikow 12V nie pracuje prawidlowo na tym napieciu i grozi samozaplonemładuje go auto?, bo ma bms