Folia na tylnych drzwiach TESLA TMY

Wl0di

Zadomawiam się
Koledzy mam pytanie, tydzień temu odebrałem TMY w kolorze białym i nie mam w ogóle PPF na tylnych drzwiach w okolicach błotnika. Czy białe nie są fabrycznie zabezpieczone, czy też tylko ja tego nie mam?

Vangass

Posiadacz elektryka
Koledzy mam pytanie, tydzień temu odebrałem TMY w kolorze białym i nie mam w ogóle PPF na tylnych drzwiach w okolicach błotnika. Czy białe nie są fabrycznie zabezpieczone, czy też tylko ja tego nie mam?
Są zabezpieczone.
Zrób zgłoszenie serwisowe do Tesli prze aplikację.

Wolfshill

Zadomawiam się
Hej, potwierdzam, że u mnie na białym jest folia na dole tylnych drzwi, wygląda to tak:
20230630_103155.jpg

W ogóle wydaje mi się, że ofoliowany jest też przedni i tylni zderzak? Możliwe? Fota poniżej to łączenie przedniego zderzaka i maska i widzę tam jakby krawędź folii ?

20230630_102900.jpg

itguy

Posiadacz elektryka
Hej, potwierdzam, że u mnie na białym jest folia na dole tylnych drzwi, wygląda to tak:
View attachment 11737

W ogóle wydaje mi się, że ofoliowany jest też przedni i tylni zderzak? Możliwe? Fota poniżej to łączenie przedniego zderzaka i maska i widzę tam jakby krawędź folii ?

View attachment 11736
nie, to drugie zdjęcie to tylko niechlujne lakierownie, tu nie ma żadnej folu, tesla ma sporo takich defektów lakierniczych, typu zacieki na krawędziach, jakieś braki lakieru w zakamarkach itp.
Jak bym cofną się 25 lat w czasie wstawił swoją teslę na giełdę po lublinem na sprzedaż to co drugi Janusz powiedział by że 100% była bita i wygląda jak lakierowana u niego w stodole :D

Wl0di

Zadomawiam się
Robię zgłoszenie w apce i mam wybrać pomiędzy Warszawą a Wiedniem. Czy nie ma możliwości, aby to zrobił mobilny serwis? Przecież to tylko naklejenie folii. Jak to załatwić, aby nie jechać 350 km? Mieszkam w Katowicach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Maly off : Nie duża to pociecha fajny lakier czy felgi, gdy sam samochod to cienias. Ja to rozumiem, bo zawsze to coś gdy ktoś pochwali lakier lub kolor.
U Tesli szuka sie wad na siłę, więc każda duperela rośnie w oczach ..Bo Tesla to póki co w temacie elektryków dominuje. A to wkur... bo burzy stary obraz. Wszystko ma inaczej...

W ICE poważne awarie uchodzącą plazem , rzadko się je opisuje , to normalka i biznes.
Podobnie jak serwisy, przeglądy wymiany i to wszystkiego.
To jak z plynem hamulcowym, latami wmawiano i wmówiono . Wymieniają, dla zasady jak rajdowcy ale wężyk im dalej gumowe, nie przeszkadzają. Teoretycznie racja można i co miesiąc , błędu nie będzie , jak z badaniem lekarskim, można co tydzien, w końcu coś wylezie. (na sekcji).

Fabię czy Oktawię mogę mieć różową w ciapki , nawet to lepiej, bo to świadczy że mi nie zależy lub mam poczucie humoru (spaczonego co prawda) .
Cienkie laczki i spojler w aucie z marną trakcją i silnikiem, tylko dres i złoty łańcuch kierowcy tłumaczy.
A jak takim czymś jeździ kobieta, to koniecznie usteczka kaczorka musi mieć i nadymane cycki. Wtedy to wszystkomz sobą współgra wizualnie coool
Traktujemy samochody jako wyznacznik statusu cywilizacyjnego, a 90% domów bidetow nie ma.

Musk postanowił np z FSD zrobić rewolucję podejścia do uzytkowania samochodu , tak że auto jest moje czasowo choć ja za nie zapłaciłem , a ono jest w sumie narzędziem dochodu i służy też innym.
Ja to rozumiem ale i dla mnie to za daleko posunięta modyfikacja przekonań. Kazdy sie dziwi, że ludzie np. mają kampery, przyczepy które stoją miesiącami aby być użyte np raz w roku i ich nie wypożyczają. Mamy duże poczucie własności i prywatności Gaci też nie pożyczamy. Musk tu nie trafił.

itguy

Posiadacz elektryka
a folia jest tylko na białych bo ja na szarym też nie mam żadnej foli.
Myślę że każdy lakier kamienie niszczą tak samo,bez względu na kolor :) powinieneś mieć folię :)