Szklany dach - upał

p0li

Pionier e-mobilności
No i jeszcze zapomniałeś dodać:
zwłaszcza nie lubię fTesli,
co jest istotne na tym forum 😉🤣😎
tu akurat sie mylisz podwojnie -
po pierwsze - nie nielubie tesli - poprostu uwazam ze jest to ... i tu --siat moich wczesniejszych wypowiedzi i nigdy nie bedzie dla mnie marka pierwszego wyboru - ale zeby to zrozumiec trzeba wyjac glowe z dupy muska
po drugie - dlaczego mialoby to byc istotne na tym forum? to nei jest forum tesli tylko wszystkich marek (na forum tesli nie zagladam)

p0li

Pionier e-mobilności
1688566646837.png

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Najpierw twierdzisz, że nie zaglądasz na forum o Tesli, a właśnie wypowiadasz się na części forum traktującej o Tesli. Poza tym stwierdzenie, że 'wystarczy wyjąć głowę z d... Muska' jest conajmniej obraźliwe. Dla wielu osób są to po prostu dobre samochody, a sam uważam, że nadal najlepsze elektryki. Elon nie ma tu nic do tego. Najlepiej jak komuś podoba się coś innego zwalić to na jakiś fanatyzm. Nie podoba się to wracaj na forum o francuskich brzydalach o marnym zasięgu.

Michal

Moderator
Zablokuj typa - mi to oszczędziło dużo nerwów, bo nic sensownego nie wnosi, a taki niby specjalista :p

Gandalf

Pionier e-mobilności
Ja kiedyś tutaj pisałem o tym co mam u siebie
(uwaga linki referencyjne)
((EDIT1: aktualizacja linków TEMAI miał jakiś rebranding i teraz jest VION))

((EDIT2: upewnijcie się, że prócz kliknięcia w referencyjny macie wpisany kod GANDALF który daje zniżkę))

Mam z tego pierwszego, ten drugi to chyba ich nowa marka. Na tym pierwszym widzę, że wyprzedane, ale pewnie produkty podobne.
No więc to ustrojstwo pomaga ALE
Pomaga jak zostawiasz krótko auto na słońcu - później się nagrzeje.
Jak zostawiasz na długo i tak nagrzeje się na maxa (od tego jest ochrona przed przegrzaniem / włączenie klimatyzacji przed przyjściem)
Na co pomaga jeszcze - ano na to żeby w czerep nie promieniował gorąc od rozgrzanego szklanego dachu, ale pewnie ustawienie klimatyzacji jak doradza @Michal da ten sam efekt.

Ja jednak najczęściej jeżdżę bez tego. Owszem, przydało się bardzo w szczycie upałów we Francji. Albo sobie tylko tak tłumacze by usprawiedliwić istnienie gadżetu.

Z kolei kiedyś @Bronek chyba pisał - najlepszy efekt osłonki dadzą takie, które są na zewnątrz samochodu.

Drzewa. Potrzebujemy więcej drzew.

Last edited: