Czarny ekran przy otwarciu (telefonem)

Bronek

Pionier e-mobilności
Miałem tak wczoraj pierwszy raz, ale w TM3, mam iphona... (ekran czarny ale radio grało tylko pinu nie mogłem wbić...) może to jakiś pierd po najnowszej aktualizacji bo po niej w sobotę nie chciał mi rano "odpalić" z telefonu, z aplikacji mogłem go otworzyć ale aby ruszyć chciał kartę... po restarcie telefonu problem zniknął.
PIN jest w apce,. Ale coś się dzieje ostatnio bo muli z logowaniem. U mnie np długo szukała, pilota. Wsiadałem z zegarkiem i pilotem w kieszeni. Obsługa wszystkiego OK ale do ruszenia długo chciała karty

To minie jak zwykle

Last edited:

Michal

Moderator
U mnie też od wczoraj chyba jakieś problemy przy otwieraniu ciągnąć za klamkę. Muszę wyciągnąć telefon i odblokować. Ciekawe czy coś spieprzyła Tesla, czy gugiel.

Maruda

Zadomawiam się
Jak pisałem wcześniej miałem podobne problemy, po aktualizacji .7 nawet częściej ale po .8 chwilowo brak tego problemu. W wolnej chwili poczytałem co tesla radzi w swoich instrukcjach rozwiązywania problemów (tych w samochodzie dostępnych z menu). Generalnie wystarczy reset z samych rolek, piszą że w przypadku ekranu nie trzeba wciskać hamulca a bez niego uruchomienie auta trwa szybciej... Jeśli problem się nadal pojawia to trzeba wyłączyć zasilanie auta w menu serwisowym i po wyłączeniu niczego nie dotykać przez kilkanaście minut, po tym czasie dopiero "obudzić" auto. Oczywiście od czasu jak to przeczytałem nie mam problemu z ekranem... Ale może ktoś szybciej będzie musiał to przetestować.

Michal

Moderator
Moim zdaniem problemy zaczęły się po aktualizacji aplikacji a nie samochodu. Auto aktualizowałem tydzień temu a problemy mam od dwóch dni.
Ewentualnie były w międzyczasie też jakieś poprawki Androida, mam telefon Pixel 5