JuicePass - wątek

adianqo

Nowy na Forum
Tak, działa. Ładowane w weekend 2xGW - Łomża i Ostrów Mazowiecka (zajazd orchidea). Zostało mi jeszcze 14kW, może sprawdzę po 23 lipca. Maila nie dostałem.
Hej, jutro jadę w podróż, będę wdzięczny jeśli udałoby się Tobie sprawdzić z pozostałymi kilowatogodzinami czy w Polsce działa roaming czy kasuje payas you go . 24 lipca. Pozdrowienia i bardzo dziękuję!

viallos

Pionier e-mobilności
A z aplikacji?
Z GW poszło na tej samej stacji?
Z GW poszło na tej samej stacji.
Na koncie wygląda wszystko ok. Nie chciało mi do bawić w aplikacje itp ... jak poleciało na karcie GW to już nie traciłem czasu na zabawy i rozkminianie co i jak.

cooler

Pionier e-mobilności
Z GW poszło na tej samej stacji.
Na koncie wygląda wszystko ok. Nie chciało mi do bawić w aplikacje itp ... jak poleciało na karcie GW to już nie traciłem czasu na zabawy i rozkminianie co i jak.
Dokładnie, przez rozkminy czasem dochodzi dodatkowe pół godziny albo i dłużej. Szkoda czasu dla paru złotych.

viallos

Pionier e-mobilności
Ja już nie mam żadnego pakietu z Enela tak wiec nie sadze aby bylo nawet taniej niz w roamingu GW, a chciałem sprawdzić czy karta zadziała tak dla sportu ... i dla niektórych na forum 😀.
Myślę że w Enelu zależy jak kto konto pozakładał to jednym działa innym nie. Ja zakładałem bardzo dawno na Polskę i dostałem karte fizyczną na adres PL a potem te wszystkie maile że koniec z pakietami itp tak więc nie było zaskoczenia, aczkolwiek chyba powinien mi pozwolić na pay as you go.

adianqo

Nowy na Forum
Ja już nie mam żadnego pakietu z Enela tak wiec nie sadze aby bylo nawet taniej niz w roamingu GW, a chciałem sprawdzić czy karta zadziała tak dla sportu ... i dla niektórych na forum 😀.
Myślę że w Enelu zależy jak kto konto pozakładał to jednym działa innym nie. Ja zakładałem bardzo dawno na Polskę i dostałem karte fizyczną na adres PL a potem te wszystkie maile że koniec z pakietami itp tak więc nie było zaskoczenia, aczkolwiek chyba powinien mi pozwolić na pay as you go.
Ale mówiłeś że zostało Ci 14 kWh żeby dzisiaj sprawdzić> Czyli nie masz już pakietu. Może ktoś inny ma i powie?

krzyss

Pionier e-mobilności
A mnie na jednym koncie mimo ze juz od 2 miesiecy nie mam planu i wyslali maila ze nie bede mogl sie ladowac to co miesiac chca wziac kase z konta. Gdyby nie to ze dalem im karte jednorazowa to by mi ciagle kase zabierali. Teraz mi zablokowali konto bo nie mogli zrealizowac miesiecznej oplaty…

viallos

Pionier e-mobilności
Zdecydowanie widać że mają mały bałagan poniekąd zrobiony przez rejestrujących się użytkowników i podających 'trochę' fałszywe dane dlatego nie radzę sugerować się innymi przypadkami.
Ponadto przy aktualnych stawkach SuC to już nie ma wielkiej korzyści z tych pakietów więc moim zdaniem szkoda czasu na zabawę.
Roaming Greenwaya też wydaje się całkiem sensowny i zdążyło mi się w trasie ze 3 razy stanąć na Ionity gdyż trasa podawana przez ABRP była bardziej optymalna i sporo szybsza (ładowanie od 5% na Ionity niż trochę wcześniej od 18% na Suc na przykład).

krzyss

Pionier e-mobilności
Zdecydowanie widać że mają mały bałagan poniekąd zrobiony przez rejestrujących się użytkowników i podających 'trochę' fałszywe dane dlatego nie radzę sugerować się innymi przypadkami.
Ponadto przy aktualnych stawkach SuC to już nie ma wielkiej korzyści z tych pakietów więc moim zdaniem szkoda czasu na zabawę.
Roaming Greenwaya też wydaje się całkiem sensowny i zdążyło mi się w trasie ze 3 razy stanąć na Ionity gdyż trasa podawana przez ABRP była bardziej optymalna i sporo szybsza (ładowanie od 5% na Ionity niż trochę wcześniej od 18% na Suc na przykład).
Tyle ze nawet w PL ionity i GW wychodzilo tanio. A SuC w PL to lekka porazka raczej. Ale dobrze ze jest tanio ;)