Zmiana rozmiaru tekstu powoduje sprawdzanie dostępności nowego firmware

KrzysztofFly

Moderator
można robić bez problemu podczas jazdy. tylko że wtedy nie wiadomo jaką prędkością się jedzie, nie wiesz czy masz jakiś kierunkowskaz włączony itp, więc dla bezpieczeństwa tesla zaleca na postoju
Z ciekawości dzisiaj sprawdziłem czy zadziała podczas jazdy i potwierdzam, da się zresetować podczas jazdy (nawet bez hamulca), faktycznie dziwnie się jedzie jak włączasz kierunkowskaz i nie wiesz czy działa.

tokwi

Pionier e-mobilności
Przez 2 lata, ze 3 razy uznałem, że potrzebuję resetu z rolek. Zawsze było to w trakcie jazdy, bo albo mapy się zacieły, albo raming, albo przymuliło ekran i przestał reagować. Systemy entertaimentowe są przecież rozdzielone, ale dziwne to ostrzeżenie w instrukcji "że tylko na placu". Tak jeszcze chyba nie robiłem, ale jak koledzy piszą że to przyspiesza update to może spróbuję ;-)

danielm

Pionier e-mobilności
Przez 2 lata, ze 3 razy uznałem, że potrzebuję resetu z rolek. Zawsze było to w trakcie jazdy, bo albo mapy się zacieły, albo raming, albo przymuliło ekran i przestał reagować. Systemy entertaimentowe są przecież rozdzielone, ale dziwne to ostrzeżenie w instrukcji "że tylko na placu". Tak jeszcze chyba nie robiłem, ale jak koledzy piszą że to przyspiesza update to może spróbuję ;-)
to tak jak z ostrzeżeniem na kubkach z kawą że uwaga bo gorące i można się poparzyć. mogliby zalecać tylko na postoju a lekko wprowadzają w błąd ale lepiej się zatrzymać niż dostać mandat za przekroczenie prędkości :)

sd tosia

Posiadacz elektryka
jesteś pewien że czytaliśmy tę samą instrukcje? bo moja wyraźnie mówi że hamulec z rolkami to mit
W 2019 było rolki+hamulec.

sd tosia

Posiadacz elektryka
Hm, faktycznie, sprawdziłem manuala który sobie wydrukowałem przed odbiorem auta... i tam nic na temat rolek+hamulca NIE MA :/ To ciekawe skąd mi się to do głowy przykleiło?

Maruda

Zadomawiam się
Ostatnio w necie znalazłem że wystarczy na zakładce oprogramowanie przeciągnąć paluchem od góry (tak od obrazka autka aby nie zamknąć karty) do dołu (jak na telefonach) i sprawdza aktualizacje (można to robić raz na 24h, tzn można częściej ale sprawdzi tylko raz ;-) ) U mnie działa... tzn. datę i godzinę sprawdzenia zmieniło ale nowej wersji nie znalazło jeszcze...