nabrU
Moderator
bo PL to kraj taniej siły roboczej, kredyty z 5cio krotnie wyższym oprocentowaniem, 5cio krotnie niższe zarobki, wielokrotnie wyższe koszty życia, te same ceny elektroniki
Żeby nie było tak różowo z tym OC/AC to mój syn (18 lat, prawko od 5 m-cy) zapłacił 1300 funtów za pakiet OC/AC za starego Fiata z silnikiem 1.1 za którego dał niecałe 1000 funtów. A miał wyceny na pakiet i po 3000 funtów (i niektóre z 'czarną skrzynką'). Młodzi kierowcy mają przechlapane w UK...
To jest ubezpieczenie tzw. comprehensive czyli po polskiemu OC+AC+NW i obsługa prawna ubezpieczenia. Plus mam dodany użytek służbowy (musisz to zadeklarować w UK, inaczej auto może być tylko do użytku prywatnego).I w tym masz AC ??? Jak rozbijesz auto to wyplacaja prlna wartosc ???
Jak rozbiję to wypłacają wartość rynkową, ale za ok. 100 funtów wykupiłem GAP na 2 lata jak odbierałem samochód...
Ale u nasz zywnosc mimo ze zdecydowanie podrozala ciagle jest dosc tania…
Bylem w Bulgarii, Serbii, Wegry… wszedzie drozej niz u nas w sklepach.. np. Maslo w Bulgarii 12-13zl na wegrzech 14-15zl… pomidory minimum 12-15zl u nas idzie ciagle kupic po 6-8zl
Kostka masła: 2,50, pomidory: 2-4 funtów za kg. Tyle że minimalna oficjalna płaca to 9,50 za godzinę...