Rysy na przedniej szybie

Maruda

Zadomawiam się
Czy Wam też przednia szyba rysuje się "od patrzenia"? Dzisiaj znalazłem kilka rys wyczuwalnych nawet pod palcem, tydzień temu nic nie było... Większość jest na czarnym rancie na górze ale nie dochodzą do krawędzi, a jedna tylko schodzi w dół z czarnego rantu... Strasznie delikatne te szyby w Tesli bo mam stare Volvo i tam tego nie ma a jest już leciwe... Pewnie gwarancja tego nie obejmuje... Pewnie trzeba się przyzwyczaić, albo nazbierać więcej i wymienić z autoszyby...

...IMG_1563.jpeg IMG_1564.jpeg

6a8

Posiadacz elektryka
Dziwne, ja bym poczekał, jeżeli tego będzie przybywać to by mogło oznaczać że masz jakąś trefną szybę z wadami produkcyjnymi. Bo żeby tak od normalnego mycia zarysować, to by się chyba trochę trzeba postarać ( brudna woda + nacisk ).

Maruda

Zadomawiam się
Dziwne, ja bym poczekał, jeżeli tego będzie przybywać to by mogło oznaczać że masz jakąś trefną szybę z wadami produkcyjnymi. Bo żeby tak od normalnego mycia zarysować, to by się chyba trochę trzeba postarać ( brudna woda + nacisk ).
Myję karcherem i mikrofibrą to raczej nie od mycia, ja to po umyciu zobaczyłem. Zgłosiłem na serwis ze zdjęciami i odpisali że wymiana szyby i obudowy głośnika bo ulega deformacji… termin na piątek. Wyceny brak, poczekam najwyżej zrezygnuję.

ducarider

Posiadacz elektryka
Szyby jak szyby. Mi to wyglada na rysę po ściągaczce do wody po myciu. Sam kiedyś taka zrobiłem to pamietam do dzisiaj. Piasek się trafił kwarcowy. Od tego czasu tylko mikrofibra

ducarider

Posiadacz elektryka
Kurczę może masz rację, przy poprzednich myciach używałem automatycznej ściągaczki karchera…
To się potwierdza, też tak zrobiłem. Było ziarenko ostrego piasku. Mikrofibra 40x60. Jest taka jedna dobra (taka żeby nie pyliła) ale tu nie można reklamować. Szyby po osuszeniu bez żadnych smug. Dobrze, że przednia a nie dach. Bo byś się wściekł.

Najnowsze dyskusje