[Dane o ładowarkach] Mapa, lista, historia ładowania i dostępności z UDT

nabrU

Moderator
Ciepną cenę 2.70PLN dla nie-Tesli i się hype skończy ;-) Ciekawe swoją drogą czy w tych warunkach dotacji mają jakieś zobowiązania co do cen.
Raczej spodziewam się 2.2 -2.5 pln/kWh

Nie jest tak źle...
Opłata jest ciutkę większa dla non-Tesla (jakieś +30%), ale jest możliwość wykupu abonamentu miesięcznego i wtedy cena za kWh zrównuje się z Teslarzem. Oczywiście opłata abo pewnie będzie mniejsza niż równowartość 8,99 GBP w UK.

Poniżej przykład cen: SuC Nossen w DE:

Screenshot_20250512-172723.png

Michal

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności

bragyou

Posiadacz elektryka
Ale czy ja dobrze widzę że WSZYSTKIE są 60kW? Wiem że to lepsze niż nic, ale kurde, nie każdy robi zakupy przez godzinę! Czy coś by im się stało jakby to było 150kW?
50 i 60kW, ale trzeba pamiętać o tym, że te sklepy mają spore zapotrzebowanie mocy na własne potrzeby, a moc to opłata. Dodatkowo w ich interesie jest, aby ładował się tam klient, który zostanie na dłużej w sklepie.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale czy ja dobrze widzę że WSZYSTKIE są 60kW? Wiem że to lepsze niż nic, ale kurde, nie każdy robi zakupy przez godzinę! Czy coś by im się stało jakby to było 150kW?
Zakupowo idealnie, 20-30minut i wpada okolo 25-30kWh ja popieram. Nie musisz wychodzic i sie odlaczac w trakcie zakupow.
To nie sa stacje ktorych uzywasz w trasie.

Michal

Moderator

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Zakupowo idealnie, 20-30minut i wpada okolo 25-30kWh ja popieram. Nie musisz wychodzic i sie odlaczac w trakcie zakupow.
To nie sa stacje ktorych uzywasz w trasie.
Generalnie bieda że czynne tylko w dniu otwarcie sklepów (tak jest w opisie, nie sprawdzałem osobiście)

krzyss

Pionier e-mobilności
Generalnie bieda że czynne tylko w dniu otwarcie sklepów (tak jest w opisie, nie sprawdzałem osobiście)
W lidlu w Gizycku ladowalem sie w niedziele, wiec mam nadzieje ze to zmieniaja.