inter

Pionier e-mobilności

nabrU

Moderator

inter

Pionier e-mobilności
No ale ja mam oryginalny dysk Tesli 128GB to po co mi karta pamięci 128GB (która też jest U1). Chcę wymienić na coś większego, a cena tej 400GB jest bardzo atrakcyjna.
Tylko szybciej padnie nie jak dysk ssd.

nabrU

Moderator
Niekoniecznie, mam 2 kamerki CCTV i te same karty SD w nich od kilku lat (też ciągły zapis i nadpisywanie).
Za 20 funtów można zaryzykować. Domyślam się, że jak coś jest nie halo z kartą / dyskiem to Tesla raportuje jakiś błąd zapisu.

inter

Pionier e-mobilności
Raczej info nie będzie. A sprawdz, ile jeszcze masz po sformatowaniu na tych kartach. Bo mogą padać sektory, a nawet nie wiesz. Ja przymierzam sie do dysku, porobie partycje i będe miał biblioteke z muzyka.

Michal

Moderator
No ale ja mam oryginalny dysk Tesli 128GB to po co mi karta pamięci 128GB (która też jest U1). Chcę wymienić na coś większego, a cena tej 400GB jest bardzo atrakcyjna.
Ja Ci proponuję nic na razie nie robić i pojeździć miesiąc. Sprawdzisz ile masz zajętego miejsca i wtedy ewentualnie dokupisz. Ja wsadziłem Pendrive Samsung BAR Plus 2020, 256 GB za 129 PLN w grudniu 2021 i nigdy mi się jeszcze nie zapełnił. Kupowałem, bo do mojego auta dodawali chyba 32 GB :p (może 64 GB) i wtedy znacznie więcej miejsca się zużywało.

6a8

Posiadacz elektryka
Próbowałem ssd, ale w końcu włożyłem bar'a 256 ( jestem wrażliwy na ten prąd :confused: ) . i co jakiś czas robie przgląd na komputerze , kopię ( właściwie, to nie wiem po co ), i czyszczenie. I jestem zadowolony :)

nabrU

Moderator
Ja Ci proponuję nic na razie nie robić i pojeździć miesiąc. Sprawdzisz ile masz zajętego miejsca i wtedy ewentualnie dokupisz. Ja wsadziłem Pendrive Samsung BAR Plus 2020, 256 GB za 129 PLN w grudniu 2021 i nigdy mi się jeszcze nie zapełnił. Kupowałem, bo do mojego auta dodawali chyba 32 GB :p (może 64 GB) i wtedy znacznie więcej miejsca się zużywało.

Znalazłem takie coś w szufladzie i poszło na podmiankę więc z tą kartą SD 400GB sobie daję spokój

1693167948931.png